Recent Posts

Καιρός Βόλος

Επισκέπτες


website counter code

Προβολές Σελίδας

Τα πάντα για τη μαστίχα...

Τα πάντα για τη μαστίχα...
To blog του Τάσου και της Γεωργίας για τη μαστίχα, τα προϊόντα της και όχι μόνο...

MediVET

MediVET
Η καλύτερη φροντίδα για τα ζώα σας
Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2015

PostHeaderIcon Σάμαλι


Υλικά
1 κούπα ζάχαρη
3 1/2 φλυτζάνια κούπας σιμιγδάλι ψιλό και χοντρό
1 1/2 κούπα γιαούρτι στραγγιστό
3 1/2 κουταλιές μπέικιν 
1/2 κουταλάκι σόδα 
1 ξύσμα λεμονιού και το χυμό από μισό λεμόνι
Μισό κουταλάκι μαστίχα τριμμένη
Βούτυρο 

Σιρόπι
3 1/2 φλυτζάνια κούπας ζάχαρη
2 1/2 κούπες νερό
Μισή κούπα γλυκόζη.

Εκτέλεση
Βάζουμε σε ένα μπολ το σιμιγδάλι με το μπέικιν, τη ζάχαρη, τη μαστίχα και το ξύσμα λεμονιού. 

Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε το γιαούρτι. Διαλύουμε τη σόδα μέσα στο χυμό λεμονιού να αφρίσει, τη ρίχνουμε μέσα στο γιαούρτι και ανακατεύουμε με το χέρι για να φουσκώσει και να γίνει αφράτο το γιαούρτι.

Ρίχνουμε σιγά -  σιγά και τα υλικά από το άλλο μπολ και τα ανακατεύουμε με το χέρι μέχρι να ενωθούν καλά. 

Τοποθετούμε το μείγμα σε παραλληλόγραμμο, λαδωμένο ταψί, βρέχουμε μία σπάτουλα και το στρώνουμε.

Χαράζουμε το γλυκό σε μικρά κομμάτια και βάζουμε από ένα αμύγδαλο στο καθένα, στο κέντρο.

Το αφήνουμε 2 ώρες στο ψυγείο για να φουσκώσει το σιμιγδάλι και κατόπιν το ψήνουμε στους 175 βαθμούς, για μισή ώρα ή ωσότου όλη η επιφάνεια να αποκτήσει ένα χρυσαφένιο χρώμα. 

Αφού ψηθεί το βγάζουμε και αλείφουμε όλη την επιφάνειά του με το βούτυρο.

Αφήνουμε 1-2  λεπτά να ρουφήξει το βούτυρο και κατόπιν όπως είναι ζεστό το σιρόπι και το γλυκό, το σιροπιάζουμε σιγά - σιγά με μία κουτάλα, ρίχνοντας το σιρόπι πάνω σε όλη την επιφάνεια.

Σιρόπι
Ρίχνουμε σε μία γαλατιέρα το νερό με τη ζάχαρη και τα βράζουμε μαζί με μία φέτα λεμόνι.

Το αφήνουμε να βράσει για 10 λεπτά, κατόπιν σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε τη γλυκόζη.

Ανακατεύουμε πολύ καλά το σιρόπι μέχρι να διαλυθεί η γλυκόζη και το αφήνουμε να βράσει άλλα 2 λεπτά.

Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2015

PostHeaderIcon Πικάντικη Κοτοφωλιά με Τυροσαλάτα


Υλικά (για 4 άτομα)
1 καρβέλι ψωμί 
2 φιλέτα κοτόπουλου
3 καρότα 
1 κρεμμύδι μεγάλο
3 πράσινες πιπεριές
2 κόκκινες πιπεριές
1 σκελίδα σκόρδο
Μαϊντανό 
Θυμάρι
Σκόνη μουστάρδας
Κόκκινο πιπέρι
Ρίγανη
Αλάτι
Λευκό βαλσάμικο
Προεραιτικά ντοματίνια
Φέτες κασέρι

Για την τυροσαλάτα
200γρ. φέτα
100γρ. μυτζήθρα
1 πιπεριά καυτερή
1 τριμμένο καρότο
Ρίγανη 
Μαϊντανό 
Λάδι
Ξύδι
Αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα αντικολλητικό σκεύος και ρίχνουμε μέσα τα λαχανικά μας, ψιλοκομμένα. 

Μόλις μαραθούν και πάνε να μελώσουν τότε ρίχνουμε τα φιλέτα κοτόπουλου κομμένα σε μικρά κομμάτια και τα μπαχαρικά. 

Προσθέτουμε λίγο νεράκι και 5 λεπτά προτού πιει όλο το ζουμί ρίχνουμε το βαλσάμικο και τα ντοματίνια. 

Τα αφήνουμε στη φωτιά τόσο ώστε να μείνουν με πολύ λίγο λαδάκι. 

Τοποθετούμε το ψωμί στο φούρνο να ξεροψηθεί. Το ανοίγουμε στο πάνω μέρος, αφαιρούμε την ψίχα, γαρνίρουμε με φέτες κασεριού και το γεμίζουμε με το μείγμα μας. 

Τυροσαλάτα
Χτυπάμε στο μπλέντερ το καρότο , την πιπεριά, το ξύδι και το λάδι.

Βάζουμε σε ένα βαθύ μπωλ τη φέτα και τη μυτζήθρα και τα λιώνουμε πατώντας με ένα πηρούνι. 

Προσθέτουμε τα υλικά που χτυπήσαμε στο μπλέντερ, τη ρίγανη, το μαϊντανό ψιλοκομμένο, αλάτι πιπέρι και τα ανακατεύουμε.

Αν χρειαστεί συμπληρώνουμε λίγο λάδι.


Τη συνταγή μαγείρεψε και παρουσίασε η Ρούλα
Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2015

PostHeaderIcon Υγιεινά Μπισκότα Βρώμης




Υλικά 
3/4 ποτήρι λάδι
1 κούπα ζάχαρη
2 αυγά
2 κούπες βρώμη
2 κούπες αλεύρι ολικής
1/2 κουτάλι του γλυκού σόδα
Το χυμό ενός πορτοκαλιού
1/2 φλυτζάνι καρύδια
2 βανίλιες
1/2 κουτάλι του γλυκού κανέλα
Μαρμελάδα της αρεσκείας σας
Φιλέ αμύγδαλο ψημένο
1 κουτάλι του γλυκού κονιάκ

Εκτέλεση
Χτυπάμε στο μίξερ τη ζάχαρη με το λάδι και προσθέτουμε με τη σειρά τα αυγά, τη σόδα διαλυμένη στο πορτοκάλι, τη βρώμη, το αλεύρι  και στο τέλος  τα καρύδια με τα μπαχαρικά.

Το μείγμα δε γίνεται σφιχτό όπως τα κουλουράκια.

Αφήνουμε το μείγμα να ξεκουραστεί και προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160 βαθμούς.

Τοποθετούμε λαδόκολλα σε ένα ταψί του φούρνου και με ένα κουταλάκι του γλυκού βάζουμε το μείγμα αραιά πάνω στην λαδόκολλα γιατί απλώνει. 

Τοποθετούμε το ταψί με τα μπισκότα στο φούρνο και τα ψήνουμε για λίγη ώρα, μέχρι να πάρουν χρώμα.

Αφού τα βγάλουμε από το φούρνο αραιώνουμε τη μαρμελάδα με ένα κουτάλι του γλυκού κονιάκ, την απλώνουμε πάνω στα μπισκότα και αμέσως ρίχνουμε από πάνω το φιλέ αμύγδαλο.  

Γίνονται πολύ νόστιμα και σας προτείνω να τα δοκιμάσετε.


Τη συνταγή παρουσίασε και παρασκεύασε η κουμπάρα μου η Ρούλα



PostHeaderIcon Muffins με Σοκολάτα




Υλικά 
2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2 κούπες ζάχαρη
1 βιτάμ
3/4 κούπας κακάο
1/2 κουτάλι γλυκού κανέλα
1/2 κουταλάκι του γλυκού σόδα
2 βανίλιες 
5 αυγά
Το χυμό ενός πορτοκαλιού
1/4 κούπας γάλα

Για το Γλάσο
1 λευκή σοκολάτα
2 κουταλιές της σούπας ηλιέλαιο
1 βανίλια
Φιλέ αμύγδαλο 
Τρούφα

Εκτέλεση
Χτυπάμε στο μίξερ τα ασπράδια σε μαρέγκα, προσθέτουμε τη ζάχαρη και έναν -έναν τους κρόκους. 
Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα υλικά.

Διαλύουμε τη σόδα με το χυμό πορτοκαλιού, το προσθέτουμε στο μείγμα και στη συνέχεια ρίχνουμε εναλλάξ κακάο και αλεύρι. 

Προσθέτουμε το γάλα, τη βανίλια και την κανέλα.

Λιώνουμε το βούτυρο και το ρίχνουμε σιγά σιγά και αυτό στο μείγμα.

Τοποθετούμε χάρτινες θήκες στα ειδικά ταψιά και ρίχνουμε σε αυτές από 1 1/2 -2 κουταλιές της σούπας από το μείγμα μας.

Τα ψήνουμε στους 165 βαθμούς για περίπου 20- 30 λεπτά.

Γλάσο
Λιώνουμε σε μπεν μαρί τη λευκή σοκολάτα με το ηλιέλαιο και τη βανίλια. 
Μόλις βγάλουμε τα muffins από το φούρνο ρίχνουμε από πάνω δύο κουταλιές από το γλάσο στο καθένα.
Γαρνίρουμε με φιλέ αμύγδαλο και τρούφα ή ότι άλλο θέλουμε.

Τη συνταγή με τα muffins παρασκεύασε η κουμπάρα μου η Ρούλα

Related Posts with Thumbnails

Επικοινωνία

Google Translate

Google search this blog

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Προφίλ

Η φωτογραφία μου
Σέρρες - Βόλος, Greece

Bijoux...τιέρα

Bijoux...τιέρα
Απλά χειροποίητα κοσμήματα και διακοσμητικά από τη Λόπη και την Αποστολία!!!