Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

Πίτα με ολόκληρα κομμάτια Μήλου και Μπανάνας


Υλικά
1 1/2 ποτήρι ζάχαρη
1/2 βιτάμ
3 αυγά
1 ποτήρι καρύδια σπασμένα
1 βανίλια
1 κουταλιά του γλυκού κανέλα
2 κουταλιές της σούπας κονιάκ
2 ποτήρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2 μήλα κομμένα σε κύβους
1 μπέικιν πάουντερ
1 μπανάνα κομμένη στη μέση σε κομματάκια

Εκτέλεση
Χτυπάμε στο μίξερ τη ζάχαρη με το βιτάμ και ρίχνουμε ένα-ένα τα αυγά, τη βανίλια, την κανέλα το κονιάκ, το μπέικιν πάουντερ.

Ρίχνουμε 2 κουταλιές της σούπας από το αλεύρι πάνω από τα φρούτα και τα καρύδια και τα ανακατεύουμε για να πάει το αλεύρι παντού. Προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι που περίσσεψε στο μείγμα και αφού διαλυθεί και ενωθεί με τα υπόλοιπα υλικά, ρίχνουμε τα αλευρωμένα φρούτα με τα καρύδια και τα ανακατεύουμε ελαφρά με ένα κουτάλι.

Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα στρόγγυλο ταψί 30 εκατοστών και ρίχνουμε μέσα το μείγμα. 

Ψήνουμε το γλυκό στους 170 βαθμούς για 1 ώρα και αφού το βγάλουμε από το φούρνο το αναποδογυρίζουμε σε μία πιατέλα και το πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.