Recent Posts

Καιρός Βόλος

Επισκέπτες


website counter code

Προβολές Σελίδας

Τα πάντα για τη μαστίχα...

Τα πάντα για τη μαστίχα...
To blog του Τάσου και της Γεωργίας για τη μαστίχα, τα προϊόντα της και όχι μόνο...

MediVET

MediVET
Η καλύτερη φροντίδα για τα ζώα σας
Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013

PostHeaderIcon Κουλουράκια Βανίλιας

Υλικά
2 αυγά
200 γρ. βούτυρο
1,5 κουταλιά υγρή βανίλια
1/2 κουταλάκι του γλυκού σκόνη τζίντζερ
100 γρ. ζάχαρη άχνη
250 γρ. αλεύρι 

Εκτέλεση
Χτυπάμε όλα τα υλικά στο μίξερ και κάνουμε μία ζύμη που κολλάει αρκετά. Βάζουμε τη ζύμη σε κορνέ, με χοντρό στόμιο και πιέζοντας, σχεδιάζουμε τα κουλουράκια. 

Τα τοποθετούμε σε βουτυρωμένη λαμαρίνα και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς, για 15 λεπτά.

Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013

PostHeaderIcon Κουλουράκια Λεμονιού


Τα κουλουράκια και η συνταγή είναι της κυρίας Παρθένας από τις Σέρρες.

Υλικά
2 αυγά
2 φλυτζάνια του καφέ ζάχαρη
2 φλυτζάνια του καφέ λάδι
Ξύσμα λεμονιού
1 πακέτο αλεύρι φαρινάπ 500γρ. 

Εκτέλεση
Βάζουμε όλα τα υλικά σε μία λεκάνη ή στον κάδο του μίξερ και τα ζυμώνουμε. Πλάθουμε με τη  ζύμη τα κουλουράκια, τα στρώνουμε σε βουτυρωμένο ταψί ή σε ταψί με λαδόκολλα και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς, για 12-15  λεπτά. 
Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

PostHeaderIcon Μανιτάρια Γεμιστά

Υλικά
1 πακέτο με μεγάλα μανιτάρια
5 φέτες μπέικον ψιλοκομμένες
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
3 πιπεριές πικάντικες ή μία μεγάλη καυτερή ψιλοκομμένες
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
1 κρέμα γάλακτος
4 φέτες κασέρι ψιλοκομμένες
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
Μισό φλυτχάνι του τσαγιού τριμμένη ψίχα ψωμιού
Αλάτι-πιπέρι-δυόσμο

Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα μανιτάρια από τη φλούδα τους, βγάζουμε από την κάτω μεριά το κοτσάνι, το οποίο καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε. 

Ρίχνουμε το βούτυρο σε ένα τηγάνι στη φωτιά, να λιώσει και προσθέτουμε το σκόρδο, το κρεμμύδι, το μπέικον τα κοτσάνια από τα μανιτάρια, τις πιπεριές, την κρέμα γάλακτος, το κασέρι ανακατεύοντας και αφού πάρουν μία-δύο βράσεις, ρίχνουμε την ψίχα, αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει ελαφρά. 

Με το μείγμα γεμίζουμε τα μανιτάρια από τη κάτω πλευρά, που έχουμε βγάλει το κοτσάνι και δημιουργήθηκε τρύπα, με όσο περισσότερο υλικό χωράνε.

Ρίχνουμε σε ένα πυρέξ 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, 2 νερό, τοποθετούμε μέσα τα γεμιστά μανιτάρια και τα ψήνουμε στο φούρνο, για 20 περίπου λεπτά, στους 200 βαθμούς.
Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013

PostHeaderIcon Πιροσκί

Υλικά

Για τη Ζύμη
50 γρ μαγιά νωπή
1 πρέζα αλάτι
1 κουταλιά του γλυκού ζάχαρη
3 ποτήρια χλιαρό νερό
1,2 κιλά αλεύρι

Για τη Γέμιση
1 κιλό πατάτες
2 ματσάκια κρεμμύδι φρέσκο
1 μικρό ματσάκι δυόσμο

Εκτέλεση

Ζύμη
Διαλύουμε σε ένα μπολ τη μαγιά στο νερό, με το αλάτι και τη ζάχαρη. Προσθέτουμε, ζυμώνοντας με τα χέρια σιγά-σιγά, το αλεύρι, μέχρι να σφίξει η ζύμη, να γίνει αφράτη  αλλά να κολλάει έντονα στα χέρια μας. Βάζουμε μία κουταλιά λάδι στο χέρι μας και με αυτήν αλείφουμε την επιφάνεια από το ζυμάρι. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί και να φουσκώσει για μισή ώρα, σκεπασμένη με πετσέτα, σε ζεστό μέρος.

Γέμιση
Βράζουμε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό, μέχρι να μαλακώσουν και τις λιώνουμε με το πιρούνι, αφού πρώτα τις στραγγίσουμε από το νερό. 
Σε ένα τηγάνι στη φωτιά βάζουμε 5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, ρίχνουμε το κρεμμύδι και το δυόσμο ψιλοκομμένο και μόλις πάρουν χρυσαφένιο χρώμα προσθέτουμε την πατάτα με αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε μερικές φορές να ενωθούν καλά τα υλικά, αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει.

Αλευρώνουμε μία επιφάνεια, παίρνουμε με το κουτάλι της σούπας, γιατί η ζύμη κολλάει, μεγάλες κουταλιές, τις τοποθετούμε πάνω στην επιφάνεια, σε απόσταση μεταξύ τους και πασπαλίζουμε από πάνω με λίγο αλεύρι. 

Παίρνουμε κάθε ένα κομμάτι ζύμης και το ανοίγουμε με τα χέρια μας στον αέρα, χωρίς να το πατάμε στην επιφάνεια. Τοποθετούμε στο καθένα μία κουταλιά της σούπας γέμιση, τη σκεπάζουμε με τη ζύμη διπλώνοντας και κατευθείαν το κάθε πιτάκι που ετοιμάζουμε το βάζουμε σε ζεστό τηγάνι με 2 δάχτυλα λάδι να τηγανιστεί. Γυρίζουμε αρκετές φορές να τηγανιστούν καλά από όλες τις πλευρές για να μην καούν.

Η γέμιση μπορεί να γίνει με τυρί και αυγό, με κιμά ή ακόμα και με λαχανικά.


PostHeaderIcon Κέικ με Σοκολάτα και Ινδοκάρυδο για Μικρούς και Μεγάλους

Υλικά
1 πακέτο βούτυρο
4 αυγά
1 φλιτζάνι του τσαγιού γάλα
1 φλιτζάνι του τσαγιού χυμό πορτοκάλι
1 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
1 χούφτα ινδοκάρυδο τριμμένο
1 σοκολάτα κουβερτούρα κομμένη σε μικρά κομμάτια
1 πακέτο αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 βανίλια
2 κουταλιές της σούπας ρούμι ή κονιάκ 

Εκτέλεση
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη και προσθέτουμε τα αυγά, το γάλα, το χυμό πορτοκάλι και με τη σειρά όλα τα υπόλοιπα υλικά, με τελευταία τη σοκολάτα, την οποία απλά ανακατεύουμε με το μείγμα. 

Το συγκεκριμένο μείγμα βγάζει 6 μικρά κέικ και 1 μεγάλο. 

Τοποθετούμε 6 χαρτάκια στις υποδοχές της φόρμας και βάζουμε από μία γεμάτη κουταλιά της σούπας στο καθένα (προσέχουμε να περιέχει και κομμάτι σοκολάτας).

Το υπόλοιπο μείγμα το βάζουμε σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα του κέικ.

Ψήνουμε στους 160 βαθμούς για 20 λεπτά τα μικρά κέικ και για 50 λεπτά το μεγάλο.

Προσέχουμε να ξεφορμάρουμε το κέικ αμέσως μόλις το βγάλουμε από το φούρνο για να μη στεγνώσει η σοκολάτα και κολλήσει στα τοιχώματα της φόρμας σε σημεία που προεξέχει.


Δείτε όλες τις συνταγές για Κέικ
Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013

PostHeaderIcon Σούπα Λαχανικών Βελουτέ

Υλικά
2 πράσα
2 κρεμμύδια ξερά
2 πατάτες
1 σελινόριζα μαζί με τα φύλλα
2 καρότα
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Λεμόνι
Αλάτι

Εκτέλεση
Κόβουμε σε κομμάτια τα λαχανικά, τα βάζουμε σε μία κατσαρόλα και τη γεμίζουμε νερό μέχρι να τα σκεπάσει. 

Βράζουμε τα λαχανικά σε σιγανή φωτιά, για 20-25 λεπτά και κατόπιν τα βάζουμε στο μπλέντερ, μαζί με το αλάτι, το λεμόνι, το λάδι και τα πολτοποιούμε. 

Τη σούπα μαγείρεψε η φίλη μου Μαριλένα.
Related Posts with Thumbnails

Επικοινωνία

Google Translate

Google search this blog

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Προφίλ

Η φωτογραφία μου
Σέρρες - Βόλος, Greece

Bijoux...τιέρα

Bijoux...τιέρα
Απλά χειροποίητα κοσμήματα και διακοσμητικά από τη Λόπη και την Αποστολία!!!