Recent Posts

Καιρός Βόλος

Επισκέπτες


website counter code

Προβολές Σελίδας

Τα πάντα για τη μαστίχα...

Τα πάντα για τη μαστίχα...
To blog του Τάσου και της Γεωργίας για τη μαστίχα, τα προϊόντα της και όχι μόνο...

MediVET

MediVET
Η καλύτερη φροντίδα για τα ζώα σας
Δευτέρα 25 Μαρτίου 2013

PostHeaderIcon Μπαστουνάκια Πορτοκαλιού με Ζάχαρη και Σοκολάτα


Υλικά
4 πορτοκάλια χοντρόφλουδα
1 φλυτζάνι του τσαγιού μαρμελάδα βερύκοκο
4 κουταλιές της σούπας λικέρ κουαντρό
200γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
200γρ. ζάχαρη

Εκτέλεση
Χαράζουμε τα πορτοκάλια, σχηματίζοντας λωρίδες πάχους 1 εκ. και τις αφαιρούμε προσεκτικά από το πορτοκάλι. 

Στύβουμε τα πορτοκάλια και συλλέγουμε το χυμό τους.

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τη μαρμελάδα, το κουαντρό, το χυμό από τα πορτοκάλια, ανακατεύουμε και κατόπιν τοποθετούμε τις κομμένες φλούδες. 

Βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και αφήνουμε να βράσουν για 10-15 περίπου λεπτά. 

Στη συνέχεια τοποθετούμε τις φλούδες σε λαδόκολλα ή σε ταψί, να κρυώσουν. Ρίχνουμε τη ζάχαρη σε βαθύ πιάτο και βουτάμε σε αυτή τις φλούδες για να κολλήσει και από τις δύο πλευρές.

Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί και όπως είναι ζεστή, βυθίζουμε την κάθε λωρίδα στη σοκολάτα μέχρι τη μέση και τις αφήνουμε να κρυώσουν.

Μπορούμε να παραλείψουμε τη ζάχαρη και να βάλουμε μόνο τη σοκολάτα ή να τις βουτήξουμε ολόκληρες στη σοκολάτα.  
Related Posts with Thumbnails

Επικοινωνία

Google Translate

Google search this blog

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Προφίλ

Η φωτογραφία μου
Σέρρες - Βόλος, Greece

Bijoux...τιέρα

Bijoux...τιέρα
Απλά χειροποίητα κοσμήματα και διακοσμητικά από τη Λόπη και την Αποστολία!!!