Recent Posts

Καιρός Βόλος

Επισκέπτες


website counter code

Προβολές Σελίδας

Τα πάντα για τη μαστίχα...

Τα πάντα για τη μαστίχα...
To blog του Τάσου και της Γεωργίας για τη μαστίχα, τα προϊόντα της και όχι μόνο...

MediVET

MediVET
Η καλύτερη φροντίδα για τα ζώα σας
Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013

PostHeaderIcon Πιροσκί

Υλικά

Για τη Ζύμη
50 γρ μαγιά νωπή
1 πρέζα αλάτι
1 κουταλιά του γλυκού ζάχαρη
3 ποτήρια χλιαρό νερό
1,2 κιλά αλεύρι

Για τη Γέμιση
1 κιλό πατάτες
2 ματσάκια κρεμμύδι φρέσκο
1 μικρό ματσάκι δυόσμο

Εκτέλεση

Ζύμη
Διαλύουμε σε ένα μπολ τη μαγιά στο νερό, με το αλάτι και τη ζάχαρη. Προσθέτουμε, ζυμώνοντας με τα χέρια σιγά-σιγά, το αλεύρι, μέχρι να σφίξει η ζύμη, να γίνει αφράτη  αλλά να κολλάει έντονα στα χέρια μας. Βάζουμε μία κουταλιά λάδι στο χέρι μας και με αυτήν αλείφουμε την επιφάνεια από το ζυμάρι. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί και να φουσκώσει για μισή ώρα, σκεπασμένη με πετσέτα, σε ζεστό μέρος.

Γέμιση
Βράζουμε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό, μέχρι να μαλακώσουν και τις λιώνουμε με το πιρούνι, αφού πρώτα τις στραγγίσουμε από το νερό. 
Σε ένα τηγάνι στη φωτιά βάζουμε 5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, ρίχνουμε το κρεμμύδι και το δυόσμο ψιλοκομμένο και μόλις πάρουν χρυσαφένιο χρώμα προσθέτουμε την πατάτα με αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε μερικές φορές να ενωθούν καλά τα υλικά, αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει.

Αλευρώνουμε μία επιφάνεια, παίρνουμε με το κουτάλι της σούπας, γιατί η ζύμη κολλάει, μεγάλες κουταλιές, τις τοποθετούμε πάνω στην επιφάνεια, σε απόσταση μεταξύ τους και πασπαλίζουμε από πάνω με λίγο αλεύρι. 

Παίρνουμε κάθε ένα κομμάτι ζύμης και το ανοίγουμε με τα χέρια μας στον αέρα, χωρίς να το πατάμε στην επιφάνεια. Τοποθετούμε στο καθένα μία κουταλιά της σούπας γέμιση, τη σκεπάζουμε με τη ζύμη διπλώνοντας και κατευθείαν το κάθε πιτάκι που ετοιμάζουμε το βάζουμε σε ζεστό τηγάνι με 2 δάχτυλα λάδι να τηγανιστεί. Γυρίζουμε αρκετές φορές να τηγανιστούν καλά από όλες τις πλευρές για να μην καούν.

Η γέμιση μπορεί να γίνει με τυρί και αυγό, με κιμά ή ακόμα και με λαχανικά.


Related Posts with Thumbnails

Επικοινωνία

Google Translate

Google search this blog

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Προφίλ

Η φωτογραφία μου
Σέρρες - Βόλος, Greece

Bijoux...τιέρα

Bijoux...τιέρα
Απλά χειροποίητα κοσμήματα και διακοσμητικά από τη Λόπη και την Αποστολία!!!