Recent Posts

Καιρός Βόλος

Επισκέπτες


website counter code

Προβολές Σελίδας

Τα πάντα για τη μαστίχα...

Τα πάντα για τη μαστίχα...
To blog του Τάσου και της Γεωργίας για τη μαστίχα, τα προϊόντα της και όχι μόνο...

MediVET

MediVET
Η καλύτερη φροντίδα για τα ζώα σας
Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

PostHeaderIcon Μοσχαρίσια Γλώσσα Λεμονάτη

Υλικά
1 γλώσσα μοσχαρίσια
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
3 κουταλιές της σούπας βούτυρο
1 κύβο knor
Το χυμό από ένα λεμόνι
Λίγο κόλιανδρο
Αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση
Πλένουμε πολύ καλά τη γλώσσα και τη βράζουμε στη χύτρα. Όταν μαλακώσει, μετά από 3 τέταρτα τουλάχιστον, τη βγάζουμε από την χύτρα, την αφήνουμε να κρυώσει και αφαιρούμε την πέτσα, αφήνοντας μόνο το κρέας. 

Στη συνέχεια την κόβουμε σε λεπτές φέτες και τις βάζουμε σε ένα πλατύ τηγάνι στη φωτιά, μαζί με το βούτυρο και το σκόρδο μέχρι να αρχίσουν να ροδίζουν ελαφρά. Αφού πάρουν χρώμα και τις απλώσουμε στο τηγάνι, σβήνουμε με το λεμόνι, κατόπιν διαλύουμε τον κύβο σε 2 ποτήρια χλιαρό νερό, τα ρίχνουμε στο τηγάνι μαζί με τα μπαχαρικά και αφήνουμε να βράσουν μέχρι να εξατμιστεί το νερό και να μείνει με τη σάλτσα. 

PostHeaderIcon Ψευτοπαστίτσιο

Υλικά
1 πακέτο μακαρόνια πένες 
1 κουτί ντοματάκι ψιλοκομμένο
10 φέτες πάριζα
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
150 γρ. τυρί φέτα θρυμματισμένη
5 κουταλιές της σούπας βούτυρο
5 κουταλιές της σούπας αλεύρι
1 λίτρο γάλα
2 αυγά
Αλάτι-πιπέρι-μοσχοκάρυδο - ρίγανη

Εκτέλεση
Βράζουμε αρχικά τα μακαρόνια, σε μπόλικο αλατισμένο νερό και τα σουρώνουμε. 

Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το κρεμμύδι με 1/3 του ποτηριού λάδι, το σοτάρουμε ελαφρά, κατόπιν προσθέτουμε την πάριζα, κομμένη σε κύβους, τα ντοματάκια, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και τα αφήνουμε να βράσουν ελαφρά μέχρι να δέσει η σάλτσα. Σβήνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε τη φέτα και αποσύρουμε από το μάτι.

Βάζουμε μία κατσαρόλα στη φωτιά, ρίχνουμε το βούτυρο και μόλις λιώσει προσθέτουμε το αλεύρι, ανακατεύοντας συνεχώς για 1 περίπου λεπτό, το γάλα, και με ένα σύρμα, για καλύτερο αποτέλεσμα, ανακατεύουμε συνέχεια, μέχρι να ζεσταθεί το γάλα και να αρχίσει να πήζει. Στη συνέχεια αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο, τα 2 αυγά και ανακατεύουμε γρήγορα για να ενωθούν όλα τα υλικά και να γίνει μία πλούσια κρέμα. 

Σε ένα ταψάκι προσθέτουμε όλα τα υλικά, με πρώτα τα μακαρόνια, τη μισή κρέμα, ανακατεύουμε πάρα πολύ καλά και τα στρώνουμε στο ταψί. Σκεπάζουμε με την υπόλοιπη κρέμα και ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.
Related Posts with Thumbnails

Επικοινωνία

Google Translate

Google search this blog

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Προφίλ

Η φωτογραφία μου
Σέρρες - Βόλος, Greece

Bijoux...τιέρα

Bijoux...τιέρα
Απλά χειροποίητα κοσμήματα και διακοσμητικά από τη Λόπη και την Αποστολία!!!