Recent Posts

Καιρός Βόλος

Επισκέπτες


website counter code

Προβολές Σελίδας

Τα πάντα για τη μαστίχα...

Τα πάντα για τη μαστίχα...
To blog του Τάσου και της Γεωργίας για τη μαστίχα, τα προϊόντα της και όχι μόνο...

MediVET

MediVET
Η καλύτερη φροντίδα για τα ζώα σας
Τετάρτη 11 Απριλίου 2012

PostHeaderIcon Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα


Εύχομαι ολόψυχα 
υγεία και ευτυχία σε όλους τους αναγνώστες του blog μου 
και στις οικογένειές τους

Δευτέρα 9 Απριλίου 2012

PostHeaderIcon Γεμιστές Κόκκινες Πιπεριές με Μπακαλιάρο

Η συνταγή είναι παραδοσιακή και μου την έδωσε η φίλη μας Βούλα από τις Σέρρες


Υλικά
1 φιλέτο μπακαλιάρου κομμένο σε πολύ μικρά κομματάκια
1 ματσάκι κρεμμυδάκια πράσινα ψιλοκομμένα
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
1 κιλό πατάτες βρασμένες και λιωμένες σε πουρέ
20 πιπεριές Φλωρίνης
Αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση
Τοποθετούμε αρχικά τον μπακαλιάρο για μία μέρα σε νερό για να ξαλμυρίσει, αφαιρούμε τα κόκαλα και τον κόβουμε σε μικρά κομματάκια.

Βράζουμε τις πατάτες σε άφθονο αλατισμένο νερό και τις λιώνουμε με το πιρούνι να γίνουν πουρές.

Σε ένα τηγάνι στη φωτιά ρίχνουμε 4 κουταλιές λάδι, το κρεμμύδι ,τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τον μπακαλιάρο και τον ανακατεύουμε να τσιγαριστεί και να βράσει με τα υγρά του.

Κατόπιν ρίχνουμε τη γέμιση αυτή μέσα στον πουρέ, ανακατεύουμε όλα μαζί τα υλικά και με το μείγμα γεμίζουμε τις πιπεριές, αφού πρώτα τις έχουμε κόψει τα καπάκια και αδειάσει τους σπόρους.

Βάζουμε τις πιπεριές σε ένα ταψί, με λίγο λαδάκι, 4 - 5 κουταλιές της σούπας νερό και τις ψήνουμε στους 180 βαθμούς.

PostHeaderIcon Κοτόπουλο Γιουβέτσι με Μακαρονάκι Κοφτό

Υλικά
2 στήθη κοτόπουλου κομμένα σε κύβους
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 πιπεριά κόκκινη κομμένη σε ροδέλες
1 χούφτα δυόσμο
1 πιάτο ντομάτα τριμμένη
Λίγο μοσχοκάρυδο
1 πακέτο μακαρονάκι κοφτό
Αλάτι-πιπέρι-ζάχαρη

Εκτέλεση
Σε βαθύ τηγάνι ρίχνουμε 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κοτόπουλο. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, τις πιπεριές, συνεχίζουμε το σοτάρισμα και προσθέτουμε στο τέλος την ντομάτα το δυόσμο και τα μπαχαρικά. 

Βράζουμε τα μακαρόνια και μόλις τα στραγγίσουμε, τα ρίχνουμε μέσα στη σάλτσα με το κοτόπουλο. Ανακατεύουμε καλά, γεμίζουμε με αυτό πυρίμαχα μικρά σκεύη ανά μερίδες, τα σκεπάζουμε με τριμμένο κασέρι ή κεφαλογραβιέρα και τα βάζουμε για 10 λεπτά στο φούρνο.
Related Posts with Thumbnails

Επικοινωνία

Google Translate

Google search this blog

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Προφίλ

Η φωτογραφία μου
Σέρρες - Βόλος, Greece

Bijoux...τιέρα

Bijoux...τιέρα
Απλά χειροποίητα κοσμήματα και διακοσμητικά από τη Λόπη και την Αποστολία!!!