Recent Posts

Καιρός Βόλος

Επισκέπτες


website counter code

Προβολές Σελίδας

Τα πάντα για τη μαστίχα...

Τα πάντα για τη μαστίχα...
To blog του Τάσου και της Γεωργίας για τη μαστίχα, τα προϊόντα της και όχι μόνο...

MediVET

MediVET
Η καλύτερη φροντίδα για τα ζώα σας
Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012

PostHeaderIcon Κουλουράκια Νηστίσιμα με Κρασί

Μία ακόμη εύκολη συνταγή για νηστίσιμα κουλουράκια, με λίγα υλικά.


Υλικά
1 1/2 ποτήρι του τσαγιού σπορέλαιο
1 ποτήρι ζάχαρη
1 ποτήρι κρασί μοσχάτο ροζέ
1 μπέικιν πάουντερ
1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
800 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 πιάτο ζάχαρη με κανέλα 

Εκτέλεση
Βάζουμε όλα τα υλικά σε μία λεκάνη αφού πρώτα έχουμε διαλύσει τη σόδα στο κρασί και τα ζυμώνουμε με τα χέρια, προσθέτοντας σιγά-σιγά το αλεύρι. Φτιάχνουμε μία μαλακή ζύμη με την οποία στη συνέχεια πλάθουμε μπαστουνάκια ή σχέδια με κουπ πατ.

Βουτάμε τα κουλουράκια στο πιάτο με την κανέλα και τη ζάχαρη, για να κολλήσουν στην επιφάνειά τους, τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς για μισή ώρα.

*Δεν πλάθουμε τα κουλουράκια χοντρά γιατί η ζύμη φουσκώνει και απλώνει αρκετά.


Τη συνταγή μου έδωσε σήμερα και τη δοκίμασα, η κα Γιούλα από το Βόλο.


Δείτε ακόμα άλλες συνταγές στην κατηγορία "Κουλουράκια"
Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2012

PostHeaderIcon Χταπόδι με Μακαρονάκι Κοφτό

ΚΑΛΗ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ

Υλικά
1 χταπόδι
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κουτί ντοματάκια ή 1 πιάτο φρέσκια ντομάτα ψιλοκομμένη
1 σακκουλάκι μακαρονάκι κοφτό
Αλάτι-πιπέρι-μπαχάρι
Φύλλο δάφνης
1 πρέζα ζάχαρη
Ξύδι

Εκτέλεση
Καθαρίζουμε το χταπόδι, κόβοντας τη σακούλα του και αφαιρώντας τα εντόσθιά του και το δόντι από το στόμα του, το πλένουμε καλά και το βάζουμε στη χύτρα, μαζί με ένα φελλό από μπουκάλι, μισό ποτήρι νερού ξύδι και 2 ποτήρια νερό. 
Κλείνουμε τη χύτρα, το βράζουμε για 20 λεπτά και τέλος το κόβουμε σε μικρά κομμάτια. 

Στη συνέχεια, σε ένα βαθύ τηγάνι, ρίχνουμε μισό ποτήρι του κρασιού λάδι, το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα κομμάτια χταποδιού. Ανακατεύουμε ελαφρά 2 φορές και προσθέτουμε τη ντομάτα, αλάτι-πιπέρι, μπαχάρι, το φύλλο δάφνης και μία πρέζα ζάχαρη. Αφήνουμε στη φωτιά να βράσει η ντομάτα, για 5-10 λεπτά, χωρίς να σωθούν τα υγρά. Σε περίπτωση που σωθούν τα υγρά, προσθέτουμε λίγο από τα υγρά του χταποδιού. 

Βράζουμε για 10 λεπτά σε αλατισμένο νερό τα μακαρόνια, τα στραγγίζουμε και απ' ευθείας τα ρίχνουμε στη σάλτσα του χταποδιού, μαζί με τον μαϊντανό, τα ανακατεύουμε πολύ καλά, σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε τα μακαρόνια να ρουφήξουν τα υγρά της σάλτσας.
Related Posts with Thumbnails

Επικοινωνία

Google Translate

Google search this blog

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Προφίλ

Η φωτογραφία μου
Σέρρες - Βόλος, Greece

Bijoux...τιέρα

Bijoux...τιέρα
Απλά χειροποίητα κοσμήματα και διακοσμητικά από τη Λόπη και την Αποστολία!!!