Recent Posts

Καιρός Βόλος

Επισκέπτες


website counter code

Προβολές Σελίδας

Τα πάντα για τη μαστίχα...

Τα πάντα για τη μαστίχα...
To blog του Τάσου και της Γεωργίας για τη μαστίχα, τα προϊόντα της και όχι μόνο...

MediVET

MediVET
Η καλύτερη φροντίδα για τα ζώα σας
Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

PostHeaderIcon Παπαρδέλες με Σάλτσα Ντομάτα



Υλικά
1 φακελάκι παπαρδέλες (450 γρ)
1 1/2 κιλό τριμμένες ντομάτες
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο
1 πρέζα βασιλικό
1 πρέζα θυμάρι
1 πρέζα ρίγανη
Αλάτι-πιπέρι


Εκτέλεση
Βάζουμε όλα τα υλικά της σάλτσας να βράζουν για 10 λεπτά. Προσθέτουμε τις παπαρδέλες, χαμηλώνουμε τη φωτιά και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για 8 λεπτά. Στο τέλος αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε κεφαλοτύρι ή ανθότυρο, το οποίο έχουμε πρώτα λιώσει.
Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012

PostHeaderIcon Γλυκό Σταφιδόψωμο

Υλικά
1 ποτήρι του νερού σπορέλαιο
1 ποτήρι του νερού ζάχαρη
1 ποτήρι του νερού χυμό πορτοκάλι και το ξύσμα από 1 πορτοκάλι
1 κουταλιά του γλυκού μπέικιν
1 κουταλιά του γλυκού σόδα
1 ποτήρι νερό
1 1 /2 ποτήρι του νερού σταφίδες μαύρες πλυμένες
900 γρ. αλεύρι

Εκτέλεση
Ρίχνουμε το μισό αλεύρι σε μία λεκάνη, ανοίγουμε μία λακκούβα στη μέση και ρίχνουμε μέσα το λάδι, τη ζάχαρη, το χυμό πορτοκάλι με τη σόδα διαλυμένη σε αυτό, το νερό και τα ανακατεύουμε με το χέρι να ενωθούν. 

Ρίχνουμε τις σταφίδες και το μπέικιν στο υπόλοιπο αλεύρι, τα προσθέτουμε στο μείγμα και τα ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν και αυτά.

Λαδώνουμε ένα μακρόστενο ταψί, απλώνουμε μέσα ομοιόμορφα το μείγμα  και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 1 ώρα περίπου, μέχρι να φουσκώσει και να πάρει χρώμα.

Το σταφιδόψωμο παρασκεύασε η Θεία Ελισάβετ.
Related Posts with Thumbnails

Επικοινωνία

Google Translate

Google search this blog

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Προφίλ

Η φωτογραφία μου
Σέρρες - Βόλος, Greece

Bijoux...τιέρα

Bijoux...τιέρα
Απλά χειροποίητα κοσμήματα και διακοσμητικά από τη Λόπη και την Αποστολία!!!