Recent Posts

Καιρός Βόλος

Επισκέπτες


website counter code

Προβολές Σελίδας

Τα πάντα για τη μαστίχα...

Τα πάντα για τη μαστίχα...
To blog του Τάσου και της Γεωργίας για τη μαστίχα, τα προϊόντα της και όχι μόνο...

MediVET

MediVET
Η καλύτερη φροντίδα για τα ζώα σας
Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2011

PostHeaderIcon Καλά Χριστούγεννα



Εύχομαι σε όλους σας Χρόνια Πολλά και Καλά Χριστούγεννα

PostHeaderIcon Αλμυρό Κέικ

Υλικά
2 αυγά
150 ml γάλα
1 πρέζα αλάτι
1 κουταλιά του γλυκού μπέικιν
1 φλιτζάνι του τσαγιού γραβιέρα τριμμένη
6 φέτες μπέικον ψιλοκομμένες
2 φλυτζάνια του τσαγιού καλαμπόκι βρασμένο
200 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
Μισό φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο

Εκτέλεση
Χτυπάμε τα 2 αυγά με το σύρμα και προσθέτουμε ένα-ένα τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύοντας με ένα κουτάλι. Αφού ενωθούν καλά μεταξύ τους, τα βάζουμε σε μία αλευρωμένη και βουτυρωμένη φόρμα και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά. Τέλος, αναποδογυρίζουμε το κέικ και αφαιρούμε τη φόρμα.
Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011

PostHeaderIcon Τούρτα Κολοκυθιού

Υλικά
10 κολοκυθάκια πράσινα
Αλεύρι και ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
2 κρεμμύδια ξερά κομμένα σε ροδέλες
2 καρότα τριμμένα στο χοντρό μέρος του τρίφτη
3 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
Μισό ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
Μισό κιλό γιαούρτι στραγγιστό
1 μικρή κρέμα γάλακτος
Αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση
Κόβουμε σε λεπτές μακρόστενες φέτες τα κολοκυθάκια, τα αλατίζουμε, τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε. 

Σοτάρουμε τα κρεμμύδια.

Ανακατεύουμε το γιαούρτι με την κρέμα γάλακτος, τον άνηθο, το σκόρδο, τα καρότα, πολύ λίγο αλάτι και λίγο πιπέρι.

Σε βαθύ στρογγυλό ταψί με σούστα στρώνουμε μία στρώση κολοκύθια, μία στρώση κρεμμύδια, μία στρώση μείγμα γιαουρτιού και συνεχίζουμε έτσι κάνοντας 3 στρώσεις, φροντίζοντας έτσι ώστε η τελευταία να είναι το μείγμα γιαουρτιού. Ψήνουμε την τούρτα σε μέτριο φούρνο για 1 ώρα. Αφού κρυώσει βγάζουμε τη σούστα από το ταψί και την κόβουμε για να σερβίρουμε.

PostHeaderIcon Σαλάτα Ζυμαρικών με Πολύχρωμα Φιογκάκια

Υλικά
1 πακέτο μακαρόνια φιογκάκια πολύχρωμα
1 κουτί καλαμπόκι
3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
1 κουτί τόνο σε νερό
3 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα
1 βαζάκι μικρό κάπαρη
Μισό φλιτζάνι του τσαγιού μαϊντανό ψιλοκομμένο

Εκτέλεση
Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό, τα στραγγίζουμε και τα ανακατεύουμε με τα χέρια μας μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά, με απαλές κινήσεις.
Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011

PostHeaderIcon Πορτοκαλόπιτα

Υλικά
1 πακέτο φύλλο κρούστας
1 ποτήρι λάδι (μισό ελαιόλαδο και μισό καλαμποκέλαιο)
1 ποτήρι ζάχαρη
1 ποτήρι γιαούρτι στραγγιστό 2% λιπαρά
1 κουταλιά του γλυκού μπέικιν
1 βανίλια
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι και ένα λεμόνι μαζί με τους χυμούς τους
4 αυγά προαιρετικά για καλύτερο αποτέλεσμα 

Σιρόπι
3 ποτήρια νερό 
2 ποτήρια ζάχαρη
1/4 λεμόνι (ολόκληρο το κομμάτι)

Εκτέλεση
Παίρνουμε ένα μακρόστενο ταψί, σκίζουμε σε μικρά κομμάτια όλα τα φύλλα, τα τοποθετούμε σε όλη την επιφάνειά του και τα ψήνουμε στο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 10λεπτά. 

Μόλις τα φύλλα αρχίσουν να ξεραίνονται, τα βγάζουμε, τα αφήνουμε ελάχιστα να κρυώσουν και τα αναποδογυρίζουμε με τα χέρια μας. Στη συνέχεια ετοιμάζουμε το μείγμα ενώνοντας με τα χέρια πολύ καλά όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ρίχνουμε το μείγμα πάνω από τα φύλλα, ανακατεύουμε πάλι με τα χέρια μας, έτσι ώστε να αναμειχθούν μεταξύ τους, τα απλώνουμε ομοιόμορφα στο ταψί και ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν. 

Κατά τη διάρκεια του ψησίματος βάζουμε σε μία κατσαρόλα τα υλικά για το σιρόπι, τα βράζουμε για 10 λεπτά και αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει μέχρι να βγει το γλυκό από το φούρνο (δε χρειάζεται να το αφήσουμε περισσότερο να κρυώσει).

Αφού βγάζουμε το γλυκό από το φούρνο, το τρυπάμε σε πολλά σημεία με μία οδοντογλυφίδα και ρίχνουμε σιγά-σιγά από πάνω όλο το σιρόπι. Τέλος αφήνουμε το γλυκό μας να κρυώσει καλά και να δέσει με το σιρόπι.
Related Posts with Thumbnails

Επικοινωνία

Google Translate

Google search this blog

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Προφίλ

Η φωτογραφία μου
Σέρρες - Βόλος, Greece

Bijoux...τιέρα

Bijoux...τιέρα
Απλά χειροποίητα κοσμήματα και διακοσμητικά από τη Λόπη και την Αποστολία!!!