Recent Posts

Καιρός Βόλος

Επισκέπτες


website counter code

Προβολές Σελίδας

Τα πάντα για τη μαστίχα...

Τα πάντα για τη μαστίχα...
To blog του Τάσου και της Γεωργίας για τη μαστίχα, τα προϊόντα της και όχι μόνο...

MediVET

MediVET
Η καλύτερη φροντίδα για τα ζώα σας
Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2011

PostHeaderIcon Σνακ με Τορτίγιες

Υλικά (για 8 μερίδες)
1 πακέτο τορτίγιες
1 μελιτζάνα
2 κολοκυθάκια
4 πράσινες- 4 κόκκινες πιπεριές
8 χοιρινά φιλετάκια κομμένα σε λεπτές λωρίδες
10 φέτες μπέικον
150 γρ. τυρί φέτα σε κύβους 
1 κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
2 σκελίδες σκόρδο

Εκτέλεση 
Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε μισό ποτήρι του κρασιού λάδι και τα φιλετάκια να τσιγαριστούν. Μόλις αρχίσουν να παίρνουν χρώμα προσθέτουμε το σκόρδο, το κρεμμύδι και ένα-ένα όλα τα λαχανικά κομμένα σε στικ (μπορούμε να τα κόψουμε στον ηλεκτρικό τρίφτη λαχανικών για ευκολία, δεν πρέπει όμως να λιώσουν). Συνεχίζουμε προσθέτοντας το μπέικον και όταν όλα τα υλικά τσιγαριστούν καλά ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, δυόσμο και τις φέτες τυριού. Ανακατεύουμε καλά και αποσύρουμε από τη φωτιά. 
Ζεσταίνουμε τις τορτίγιες ξεχωριστά την καθεμία και βάζουμε από πάνω δύο μεγάλες κουταλιές της σούπας γέμιση. Συμπληρώνουμε με σαλάτα από ντομάτα, αγγούρι και μαρούλι ψιλοκομμένα και σερβίρουμε.
Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

PostHeaderIcon Χοιρινά Φιλετάκια με Μπύρα


Υλικά
1 κιλό χοιρινά φιλετάκια ψιλοκομμένα
2 μεγάλα κρεμμύδια
Μπαχάρι
Worcestershire sauce Win
Φύλλα δάφνης
1 κουτί μπύρας

Εκτέλεση
Παίρνουμε τα χοιρινά φιλετάκια και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα μαζί με μισό ποτήρι του κρασιού λάδι, να σωταριστούν καλά από όλες τις πλευρές. Κατόπιν προσθέτουμε 2 μεγάλα κρεμμύδια, κομμένα σε λωρίδες ή κύβους, μπαχάρι, 2 φύλλα δάφνης, 4 κουταλιές της σούπας worcestershire sauce και  ένα κουτάκι μπύρα. Αφήνουμε το φαγητό μας να σιγοβράσει ή το βάζουμε στη χύτρα για 10 λεπτά. Μόλις βράσει και μαλακώσουν τα φιλετάκια, ξεσκεπάζουμε, αλατίζουμε και αν έχει μείνει αρκετό ζουμί συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι να μελώσει η σάλτσα και  ίσα-ίσα να σκεπάζει τα φιλετάκια.

PostHeaderIcon Πατάτες Πικάντικες



Παίρνουμε ένα κιλό μικρές πατάτες και τις πλένουμε πολύ καλά τρίβοντας με τα χέρια μας ή το σφουγγάρι των πιάτων. Τις κόβουμε στα 4 και τις τοποθετούμε σε ένα βαθύ μπολ. Ρίχνουμε αλάτι, ένα κουταλάκι γλυκιά πάπρικα, μισή κουταλιά του γλυκού τριμμένο ξερό κόλιανδρο, 3-4 φυλλαράκια δυόσμο τριμμένο, μισό κουταλάκι μοσχολέμονο τριμμένο, μισό κουταλάκι πιπερόριζα τριμμένη και 4 κουταλιές της σούπας λάδι. Ανακατεύουμε πολύ καλά όλα μαζί τα υλικά και κατόπιν τηγανίζουμε τις πατάτες στη φριτέζα ή τις ψήνουμε στο φούρνο.
Είναι υπέροχο συνοδευτικό για όλα τα είδη κρεάτων και σα σνακ για μπύρα.
Related Posts with Thumbnails

Επικοινωνία

Google Translate

Google search this blog

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Προφίλ

Η φωτογραφία μου
Σέρρες - Βόλος, Greece

Bijoux...τιέρα

Bijoux...τιέρα
Απλά χειροποίητα κοσμήματα και διακοσμητικά από τη Λόπη και την Αποστολία!!!