Recent Posts

Καιρός Βόλος

Επισκέπτες


website counter code

Προβολές Σελίδας

Τα πάντα για τη μαστίχα...

Τα πάντα για τη μαστίχα...
To blog του Τάσου και της Γεωργίας για τη μαστίχα, τα προϊόντα της και όχι μόνο...

MediVET

MediVET
Η καλύτερη φροντίδα για τα ζώα σας
Σάββατο 20 Αυγούστου 2011

PostHeaderIcon Κουλούρια με Κασέρι και Τυρί


Υλικά
6 φλιτζάνια αλεύρι
100 γρ. μαγιά
1 κουταλιά της σούπας αλάτι
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
¼ κασέρι γκούντα
1 ποτηράκι του κρασιού λάδι

Εκτέλεση
Βάζουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά, εκτός από το τυρί, και πλάθουμε ένα ελαστικό ζυμάρι. Το αφήνουμε να ξεκουραστεί και να φουσκώσει. Κατόπιν το κόβουμε σε μπαλάκια, τα πλάθουμε σε κορδόνια, τα βουτάμε σε ένα πιάτο με νερό, στη συνέχεια μέσα στο τριμμένο γκούντα, τα στρίβουμε σε πλεξούδες και τα τοποθετούμε στο ταψί. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν καλά.

Με το ίδιο ζυμάρι, για παράδειγμα τη μισή ποσότητα, ανοίγουμε τετράγωνο φύλλο με το χέρι μας, τοποθετούμε μέσα κομματάκια βούτυρο, ρίχνουμε τριμμένο τυρί με αυγό και κασέρι, κατόπιν το τυλίγουμε σε ρολό, το κόβουμε σε ροδέλες, το τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψί και πιέζουμε το κάθε κομμάτι να πλατύνει σαν μικρή πίτσα. Τρίβουμε πάνω σε κάθε κομμάτι λίγη ρίγανη ή δυόσμο. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.
Παρασκευή 19 Αυγούστου 2011

PostHeaderIcon Στραπατσάδα


Υλικά
8 αυγά
4 μεγάλες ώριμες ντομάτες τριμμένες
1 πιπεριά καυτερή
1 φλιτζάνι του τσαγιού φέτα τριμμένη
Αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση
Ρίχνουμε σε ένα τηγάνι 4 κουταλιές της σούπας βούτυρο και 2 λάδι. Προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες, μαζί με μισή κουταλιά του γλυκού ζάχαρη και τις αφήνουμε να βράσουν μέχρι να σωθούν τα υγρά τους. Κατόπιν προσθέτουμε την πιπεριά, αφού την κόψουμε πρώτα σε μικρά κομματάκια, το τυρί, χτυπάμε τα αυγά και τα ρίχνουμε και αυτά ανακατεύοντας συνεχόμενα μέχρι να ψηθούν. Αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε. 

PostHeaderIcon Κολοκυθοκεφτέδες Νο2


Υλικά
2 κιλά κολοκύθια ελαφρά βρασμένα, για 5-10  λεπτά
1 κρεμμύδι τριμμένο
1 ματσάκι άνηθο
1 κούπα του τσαγιού τυρί και κεφαλογραβιέρα, τριμμένα
1 κουταλιά της σούπας τριμμένη φρυγανιά
2 αυγά
4 κουταλιές της σούπας αλεύρι
Πιπέρι

Εκτέλεση
Αφού βράσουμε αλαφρά τα κολοκύθια τα τρίβουμε ή τα λιώνουμε με τα χέρια σε μια λεκάνη. Ενώνουμε όλα μαζί τα υλικά και τα πλάθουμε σε μπάλες τις οποίες τηγανίζουμε σε άφθονο λάδι.
Related Posts with Thumbnails

Επικοινωνία

Google Translate

Google search this blog

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Προφίλ

Η φωτογραφία μου
Σέρρες - Βόλος, Greece

Bijoux...τιέρα

Bijoux...τιέρα
Απλά χειροποίητα κοσμήματα και διακοσμητικά από τη Λόπη και την Αποστολία!!!