Recent Posts

Καιρός Βόλος

Επισκέπτες


website counter code

Προβολές Σελίδας

Τα πάντα για τη μαστίχα...

Τα πάντα για τη μαστίχα...
To blog του Τάσου και της Γεωργίας για τη μαστίχα, τα προϊόντα της και όχι μόνο...

MediVET

MediVET
Η καλύτερη φροντίδα για τα ζώα σας
Τετάρτη 4 Μαΐου 2011

PostHeaderIcon Μπιφτέκια με Πικάντικη Σάλτσα

Υλικά
Μισό κιλό κιμά μοσχαρίσιο
3 κουταλιές της σούπας φρυγανιά τριμμένη
1 αυγό
1 κρεμμύδι τριμμένο
Μισό φλυτζάνι του τσαγιού δυόσμο ψιλοκομμένο
Μισό κουταλάκι του γλυκού μείγμα καρυκευμάτων για ψητά με αλάτι, πάπρικα, κόλιανδρο, σινάπι, ζάχαρη, σουσάμι, σκόρδο, κρεμμύδι
Μισό κουταλάκι του γλυκού μείγμα κάρυ "Madras Mild" με κόλιανδρο, τσιμένη, κιτρινόριζα, αλάτι, μουστάρδα σκόνη, τσίλι, σέλινο, γαρύφαλλο, καλαμποκάλευρο, σκόρδο, δάφνη, μαραθόσπορο, ηλιέλαιο
1 σκελίδα σκόρδο

Εκτέλεση
Πλάθουμε τον κιμά με όλα τα υλικά και φτιάχνουμε μεγάλα μπιφτέκια. Τα τοποθετούμε σε τηγάνι, με ένα ποτήρι νερό και δύο κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, τα αφήνουμε να βράσουν σε σιγανή φωτιά σκεπασμένα με το καπάκι, γυρίζοντάς τα και από τις δύο πλευρές. Μόλις αρχίσει ο βρασμός του νερού ρίχνουμε μέσα και ένα κύβο Knor για να λιώσει. Λίγο πριν σωθεί το νερό προσθέτουμε 4 κουταλιές της σούπας Worcestershire sauce. Σβήνουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά πριν σωθούν τα υγρά για να έχουμε ζουμερά και με ωραία πηχτή σάλτσα μπιφτέκια.

Τα μείγματα καρυκευμάτων μπορείτε να τα προμηθευτείτε από καταστήματα με βότανα και μπαχαρικά.  

PostHeaderIcon Κουλουράκια Χιώτικα

Υλικά
1,5 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
5 αυγά
1 φλυτζάνι του καφέ λικέρ μαστίχας 
3-4 μικρά κομματάκια μαστίχα τριμμένη
3 κουταλάκια του γλυκού αμμωνία
Μισό φλυτζάνι του τσαγιού βούτυρο
400 γρ. ζάχαρη
1 φλυτζάνι του τσαγιού, όχι γεμάτο, γάλα

Εκτέλεση
Ενώνουμε όλα μαζί τα υλικά στο μίξερ ή στο χέρι και με τη ζύμη πλάθουμε κουλουράκια σε διάφορα σχήματα. Αλοίφουμε τα κουλουράκια με αυγό και τα ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να αρχίσουν να ροδίζουν, για 15 με 20 λεπτά περίπου.
Δευτέρα 2 Μαΐου 2011

PostHeaderIcon Τυρόπιτα στο Τηγάνι


Αυτή την πίτα τη φτιάχνουμε με έτοιμα ψημένα φύλλα που ανοίγουμε με ζύμη κανονικής πίτας και τα ψήνουμε πρώτα ελαφρά πάνω σε μαντεμένιες επιφάνειες και κατόπιν τα διατηρούμε σε δροσερό μέρος τυλιγμένα με πετσέτα.  Τέτοια φύλλα βρίσκουμε στο εμπόριο σε συσκευασίες παντού στη Βόρεια Ελλάδα.

Υλικά
3 φύλλα έτοιμα ψημένα
300 γρ. τυρί φέτα θρυμματισμένη
4 αυγά χτυπημένα
Λίγο λάδι

Εκτέλεση
Παίρνουμε ένα φύλλο το σπάμε σε μεγάλα κομμάτια, το βρέχουμε στιγμιαία και τοτοποθετούμε σε ένα μεγάλο τηγάνι στον πάτο, καλύπτοντάς τον, αφού πρώτα έχουμε ρίξει 4 κουταλιές της σούπας λάδι και το έχουμε βάλει να κάψει πάνω στο μάτι. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και συνεχίζουμε σκορπώντας πάνω στο φύλλο το μισό της ποσότητας του τυριού. Ρίχνουμε στην επιφάνεια το 1/4 της ποσότητας από το χτυπημένο αυγό και κατόπιν συνεχίζουμε τη δεύτερη στρώση με το δεύτερο φύλλο, το υπόλοιπο τυρί και 1/4 πάλι από το αυγό. Καλύπτουμε την πίτα με το τελευταίο φύλλο με τον ίδιο τρόπο, το τρυπάμε σε διάφορα σημεία και ρίχνουμε άλλο 1/4 από το αυγό. Κατόπιν καλύπτουμε το τηγάνι με το καπάκι του, το μεταφέρουμε προσεκτικά στο νεροχύτη και αναποδογυρίζουμε την πίτα. Τρυπάμε πάλι το πρώτο φύλλο και ρίχνουμε την υπόλοιπη ποσότητα από το αυγό. Μετά από λίγα λεπτά ξαναγυρνάμε άλλη μία φορά την πίτα και είναι έτοιμη.

PostHeaderIcon Χαβίτσι

Το χαβίτσι είναι μία παραδοσιακή Ποντιακή κρέμα με καλαμποκάλευρο και φρέσκο βούτυρο

Υλικά για 4 πιάτα
4 ποτήρια νερό
200 γρ. καλαμποκάλευρο
Αλάτι
4 κουταλιές της σούπας καβουρντισμένο φρέσκο βούτυρο

Εκτέλεση
Βάζουμε σε μία γαλατιέρα το νερό να βράσει και μόλις βράσει προσθέτουμε λίγο αλάτι και αρχίζουμε να ρίχνουμε το καλαμποκάλευρο, ανακατεύοντας συνέχεια για να μην κολλήσει στον πάτο. Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε προσεκτικά, μέχρι να πήξει η κρέμα και να αρχίσει να βγάζει φουσκάλες. Κατόπιν αποσύρουμε από τη φωτιά και τοποθετούμε την κρέμα στα πιάτα. Τέλος καίμε το βούτυρο και προσθέτουμε αρκετό γύρω-γύρω από το πιάτο μας και πάνω στην κρέμα. 
Related Posts with Thumbnails

Επικοινωνία

Google Translate

Google search this blog

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Προφίλ

Η φωτογραφία μου
Σέρρες - Βόλος, Greece

Bijoux...τιέρα

Bijoux...τιέρα
Απλά χειροποίητα κοσμήματα και διακοσμητικά από τη Λόπη και την Αποστολία!!!