Recent Posts

Καιρός Βόλος

Επισκέπτες


website counter code

Προβολές Σελίδας

Τα πάντα για τη μαστίχα...

Τα πάντα για τη μαστίχα...
To blog του Τάσου και της Γεωργίας για τη μαστίχα, τα προϊόντα της και όχι μόνο...

MediVET

MediVET
Η καλύτερη φροντίδα για τα ζώα σας
Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

PostHeaderIcon ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ στο ΦΟΥΡΝΟ για ΟΡΕΚΤΙΚΟ

Πλένουμε τα κολοκυθάκια και τα κόβουμε σε χοντρές φέτες. Λαδώνουμε ένα ταψί με αρκετό λάδι, αλατοπιπερώνουμε και αλευρώνουμε τα κολοκυθάκια μας και τα τοποθετούμε το ένα δίπλα στο άλλο ή και απανωτά αν έχουμε πολλά. Τα ραντίζουμε από την πάνω πλευρά με λάδι και τα τοποθετούμε στο φούρνο να ψηθούν μέχρι να ροδίσουν καλά από την πάνω πλευρά. Δεν τα γυρίζουμε καθόλου. Όταν ψηθούν τα βγάζουμε και τα περιχύνουμε με λίγο ξύδι και τριμμένο σκόρδο. Αν θέλουμε μπορούμε να τα σκεπάσουμε και με μία αραιή σκορδαλιά

PostHeaderIcon ΜΠΡΙΑΜ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ στο ΦΟΥΡΝΟ (ΤΟΥΡΛΟΥ)

Υλικά
3 κολοκύθια κομμένα σε κύβους
2 μεγάλες μελιτζάνες κομμένες σε κύβους
4 κόκκινες πιπεριές κομμένες σε μεγάλα κομμάτια
4 πράσινες πιπεριές
5 μεγάλες πατάτες
6 μεγάλα μανιτάρια κομμένα στα τέσσερα
1 κουτί ντοματάκι ψιλοκομμένο
1 ματσάκι μαιντανό ψιλοκομμένο
2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 φλυτζάνι του τσαγιού λάδι
Ρίγανη
Αλάτι - πιπέρι

Εκτέλεση
Τοποθετούμε όλα τα υλικά, μαζί με ένα φλυτζάνι του τσαγιού νερό σε ένα ταψί, τα ανακατεύουμε για να αναμειχθούν καλά τα λαχανικά και τα μπαχαρικά και τα ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να σωθούν τα υγρά, περίπου για 90 λεπτά.

PostHeaderIcon ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΤΗΓΑΝΗΤΕΣ με ΝΤΟΜΑΤΑ και ΔΥΟΣΜΟ

Πλένουμε τις πιπεριές, τις τρυπάμε στη μέση, τις αφήνουμε να στεγνώσουν και κατόπιν τις τηγανίζουμε σε λίγο λάδι και χαμηλή φωτιά. Τις βγάζουμε από το τηγάνι και στο λάδι που τις τηγανίσαμε ρίχνουμε τέσσερις τριμμένες ντομάτες, αλάτι πιπέρι και πριν σωθούν τα υγρά, λίγο πριν το τέλος, ξαναβάζουμε τις πιπεριές και αρκετό ψιλοκομμένο δυόσμο.
Κυριακή 10 Απριλίου 2011

PostHeaderIcon ΜΟΥΣΑΚΑΣ ΝΗΣΤΙΣΙΜΟΣ

Υλικά
4 μελιτζάνες μεγάλες
2 κιλά πατάτες κομμένες σε ροδέλες για τη γέμιση
1 μεγάλο πακέτο φρέσκα μανιτάρια
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
1 κουτί ντοματάκι ψιλοκομμένο
1 1/2 κιλό πατάτες (αντί για μπεσαμέλ)
2 κουταλιές της σούπας φυτικό βούτυρο
5 κουταλιές της σούπας φρυγανιά τριμμένη
1 κούπα τσαγιού μαιντανό ψιλοκομμένο
Μοσχοκάρυδο τριμμένο
Κανέλλα
Αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση
Πλένουμε τις μελιτζάνες και τις κόβουμε σε φέτες πάχους 1 δαχτύλου, τις αλατίζουμε και αφήνουμε να βγάλουν τα υγρά τους για 10 λεπτά περίπου. Καθαρίζουμε τα 2 κιλά πατάτες, τις κόβουμε σε ροδέλες πάχους μισού με ένα εκατοστού, περίπου, και τις αλατίζουμε. Τηγανίζουμε τις πατάτες και τις μελιτζάνες.
Σε τηγάνι ρίχνουμε 1 ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο, το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και τα μανιτάρια τριμμένα σε τρίφτη ή στο multi. Αφήνουμε να τσιγαριστούν, προσθέτουμε το μαιντανό και τη ντομάτα. Ρίχνουμε αλάτι-πιπέρι, μία πρέζα κανέλλα και μία πρέζα μοσχοκάρυδο και αφήνουμε μέχρι να σωθούν τα υγρά τους και να μελώσουν. 
Παίρνουμε ένα ταψί και πασπαλίζουμε τον πάτο του με τριμμένη φρυγανιά, στρώνουμε μία στρώση πατάτες έτσι ώστε η μία να καλύπτει καλά την άλλη, ρίχνουμε τη γέμιση με τα μανιτάρια να απλωθεί παντού και σκεπάζουμε με τις μελιτζάνες. 
Καθαρίζουμε και βράζουμε πολύ καλά τις υπόλοιπες 1 1/2 κιλά πατάτες και τις πατάμε για να λιώσουν μαζί με λίγο από το νερό στο οποίο έβρασαν. Όσο είναι ακόμα ζεστές ρίχνουμε το βούτυρο ανακατεύουμε γρήγορα για να αποκτήσει ο πουρές βελούδινη υφή και προσθέτουμε αλάτι-πιπέρι και μία πρέζα μοσχοκάρυδο. Καλύπτουμε με τον πουρέ την επιφάνεια και πασπαλίζουμε με τριμμένη φρυγανιά.
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.

Ο μουσακάς αυτός μπορεί να γίνει και τελείως αλάδωτος για όσους νηστεύουν και από λάδι.
Μπορούμε να ζεματίσουμε τις φέτες μελιτζάνας, να βράσουμε τις ροδέλες πατάτας και να κάνουμε τη σύβραση με τα μανιτάρια, σε αντικολλητικό τηγάνι καθώς επίσης και στον πουρέ πατάτας να μην προσθέσουμε το βούτυρο.

PostHeaderIcon ΣΤΙΚ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑΣ ΤΗΓΑΝΗΤΑ για ΟΡΕΚΤΙΚΟ

Παίρνουμε μελιτζάνες και τις κόβουμε σε στικ πάχους ενός δαχτύλου, τις αλατίζουμε, τις αφήνουμε να σταθούν για 10 λεπτά και κατόπιν τις αλευρώνουμε πάρα πολύ καλά. Ζεσταίνουμε σε τηγάνι λάδι και βουτάμε γρήγορα τα στικ ένα-ένα σε νερό και αμέσως στο τηγάνι. Γυρίζουμε να τηγανιστούν και από τις δύο μεριές με πηρούνι ή με τρυπητή κουτάλα. Τις βγάζουμε να στραγγίσουν σε απορροφητικό χαρτί και τις προσφέρουμε ζεστές κατά προτίμηση με τζατζίκι ή ένα σκορδάτο ντιπ γιαουρτιού.
Related Posts with Thumbnails

Επικοινωνία

Google Translate

Google search this blog

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Προφίλ

Η φωτογραφία μου
Σέρρες - Βόλος, Greece

Bijoux...τιέρα

Bijoux...τιέρα
Απλά χειροποίητα κοσμήματα και διακοσμητικά από τη Λόπη και την Αποστολία!!!