Recent Posts

Καιρός Βόλος

Επισκέπτες


website counter code

Προβολές Σελίδας

Τα πάντα για τη μαστίχα...

Τα πάντα για τη μαστίχα...
To blog του Τάσου και της Γεωργίας για τη μαστίχα, τα προϊόντα της και όχι μόνο...

MediVET

MediVET
Η καλύτερη φροντίδα για τα ζώα σας
Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011

PostHeaderIcon ΚΑΡΙΟΚΕΣ



Υλικά
1 βιτάμ
1/2 μπουκάλι γάλα
1 1/2 ποτήρι ζάχαρη άχνη
5 κουταλιές της σούπας κακάο
3 πακέτα μπισκότα πτι-μπερ χοντροκομμένα στο multi ή στο χέρι
2 κούπες τσαγιού καρύδια ψιλοκομμένα
1 φλυτζάνι του καφέ κονιάκ
4 σοκολάτες κουβερτούρα

Εκτέλεση
Λιώνουμε το βούτυρο μαζί με το γάλα και τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, ζυμώνουμε το μείγμα να γίνει σφιχτό και το πλάθουμε σε ρολά διαμέτρου 6-7 εκατοστών. Τυλίγουμε τα ρολά σε μεμβράνη και τα αφήνουμε στο ψυγείο για να σφίξουν.
Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν-μαρί, κόβουμε το ρολό σε λεπτές λωρίδες, όχι μεγαλύτερες από ένα δάχτυλο, τις βουτάμε μία-μία μέσα στη σοκολάτα και τις ακουμπάμε πάνω σε αλουμινόχαρτο. Τις αφήνουμε να παγώσουν αρκετά και είτε τις προσφέρουμε έτσι είτε τις τυλίγουμε κάθε μία ξεχωριστά με αλουμινόχαρτο.
Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011

PostHeaderIcon ΖΑΡΚΑΔΙ με ΔΑΜΑΣΚΗΝΑ και ΜΑΝΟΥΡΙ


Υλικά (για 6 άτομα) 
2 κιλά κρέας
1 μπουκάλι ξύδι
2 κρεμμύδια μεγάλα ψιλοκομμένα
1 ποτήρι κρασιού με κρασί κόκκινο
Τα 2/3 ενός ποτηριού ελαιόλαδο
1 πιάτο βαθύ ντομάτα τριμμένη
2 ξύλα κανέλλας
3 φύλλα δάφνης
15 δαμάσκηνα ξερά
200 γρ. μανούρι κομμένο σε μεγάλους κύβους

Εκτέλεση
Κόβουμε το κρέας σε μερίδες, το πλένουμε πολύ καλά, το τοποθετούμε σε ένα μπώλ μαζί με όλο το ξύδι και το αφήνουμε στο ψυγείο για ένα βράδυ, ανακατεύοντας τα κομμάτια 2 φορές. Πριν μαγειρέψουμε το κρέας το ξεπλένουμε και το αφήνουμε να στραγγίσει για 10 λεπτά.
Τοποθετούμε το λάδι στην κατσαρόλα και βάζουμε τα κομμάτια να τσιγαριστούν ελαφρά και από τις δύο μεριές. Ρίχνουμε μαζί το κρεμμύδι και γυρίζουμε τα κομμάτια μέχρι να αρχίσει και αυτό να μαλακώνει, στη συνέχεια το κρασί μας και περιμένουμε 5 λεπτά να εξατμιστεί. Προσθέτουμε την ντομάτα, το ξύλο κανέλλας, τη δάφνη, πιπέρι, μισή κουταλιά ζάχαρη, ρίχνουμε ένα ποτήρι νερό και αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι το κρέας να μαλακώσει τελείως. Κατά τη διάρκεια του βρασίματος μπορεί να χρειαστεί να προσθέσουμε και άλλο νερό. Μόλις το κρέας μαλακώσει προσθέτουμε τα δαμάσκηνα και αλατίζουμε το φαγητό. Αφήνουμε να βράσουν για 10 λεπτά ίσως και παραπάνω μέχρι να σωθεί το νερό και να δέσει η σάλτσα. Ένα λεπτό πριν σβήσουμε τη φωτιά μας τοποθετούμε τα κομμάτια με το μανούρι σε διάφορα σημεία. Όταν βάλουμε τα δαμάσκηνα και το μανούρι δεν ανακατεύουμε έτσι ώστε όταν σερβίρουμε να μη διαλυθούν τα υλικά μας.  
Related Posts with Thumbnails

Επικοινωνία

Google Translate

Google search this blog

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Προφίλ

Η φωτογραφία μου
Σέρρες - Βόλος, Greece

Bijoux...τιέρα

Bijoux...τιέρα
Απλά χειροποίητα κοσμήματα και διακοσμητικά από τη Λόπη και την Αποστολία!!!