Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

Μηλόπιτα

Μία ακόμη κλασσική και καλή συνταγή για μηλόπιτα 

1ο Στάδιο

Υλικά
1 βιτάμ
4-5 μήλα καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες
1 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
Μισό κουταλάκι κανέλα
Μία χούφτα καρύδια κομμένα σε χοντρά κομμάτια

Εκτέλεση

Βάζουμε το βούτυρο στο φούρνο σε ένα μικρό ταψί να λιώσει. Μόλις λιώσει το βγάζουμε, απλώνουμε  στον πάτο τα μήλα, τα καρύδια και πασπαλίζουμε με την κανέλα και τη ζάχαρη. Τα βάζουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς να ψηθούν για μισή ώρα.

2ο Στάδιο

Υλικά
4 αυγά
1 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
2 βανίλιες
1 1/2 κουταλάκι μπέικιν
1 φλιτζάνι του καφέ κονιάκ
2 φλιτζάνια του τσαγιού αλεύρι φαρίνα

Εκτέλεση
Χτυπούμε καλά στο μίξερ τα υλικά και τα ρίχνουμε πάνω από τα μισοψημένα μήλα, καλύπτοντας όλη την επιφάνεια. Ξαναβάζουμε στο φούρνο να ψηθούν για άλλη μισή ώρα περίπου. Αναποδογυρίζουμε το γλυκό σε μία πιατέλα, μετά από 5 περίπου λεπτά αφού το έχουμε βγάλει από το φούρνο.


Άλλες συνταγές για μηλόπιτες που έχω παρουσιάσει παλαιότερα: