Recent Posts

Καιρός Βόλος

Επισκέπτες


website counter code

Προβολές Σελίδας

Τα πάντα για τη μαστίχα...

Τα πάντα για τη μαστίχα...
To blog του Τάσου και της Γεωργίας για τη μαστίχα, τα προϊόντα της και όχι μόνο...

MediVET

MediVET
Η καλύτερη φροντίδα για τα ζώα σας
Κυριακή 17 Απριλίου 2011

PostHeaderIcon ΤΑΡΤΑ ΦΡΑΟΥΛΑ

Υλικά
Για τη ζύμη
2 κρόκους αυγών
Μισό ποτήρι νερού φυτίνη
Μισό ποτήρι νερού ζάχαρη
Μισό ποτήρι κρασιού κονιάκ
1 βανίλλια
2 κουταλιές της σούπας αμύγδαλα καβουρδισμένα και ψιλοκομμένα, όχι σκόνη
Μισό κιλό περίπου αλεύρι

Για την κρέμα
2 1/2 κούπες γάλα
1 φλυτζάνι τσαγιού ζάχαρη
2 κουταλιές άνθος αραβοσίτου
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
1 κρόκο αυγού

Εκτέλεση
Για τη ζύμη
Ενώνουμε τα υλικά και κάνουμε μία μαλακή ζύμη. Τα υλικά είναι για μία μεγάλη ταρτιέρα ή δύο μικρές. Βουτυρώνουμε την ταρτιέρα και απλώνουμε τη ζύμη, την τρυπάμε με ένα πηρούνι και ψήνουμε για 20 περίπου λεπτά στους 180 βαθμούς.

Για την κρέμα
Ζεσταίνουμε το γάλα, αφού πρώτα κρατήσουμε 2 -3 κουταλιές για να διαλύσουμε το άνθος αραβοσίτου. Μέσα στο γάλα ρίχνουμε τη ζάχαρη να διαλυθεί καθώς και το βούτυρο. Μόλις το γάλα ζεσταθεί ρίχνουμε το διαλυμένο άνθος αραβοσίτου και ανακατεύουμε για να γίνει κρέμα. Στο τέλος ρίχνουμε και τον κρόκο, αφού έχουμε αποσύρει από τη φωτιά το μείγμα και ανακατεύουμε γρήγορα. Αφήνουμε λίγο την κρέμα να κρυώσει και την απλώνουμε πάνω στην τάρτα. Γαρνίρουμε με φρέσκα φρούτα και σαντιγύ. 
Related Posts with Thumbnails

Επικοινωνία

Google Translate

Google search this blog

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Προφίλ

Η φωτογραφία μου
Σέρρες - Βόλος, Greece

Bijoux...τιέρα

Bijoux...τιέρα
Απλά χειροποίητα κοσμήματα και διακοσμητικά από τη Λόπη και την Αποστολία!!!