Recent Posts

Καιρός Βόλος

Επισκέπτες


website counter code

Προβολές Σελίδας

Τα πάντα για τη μαστίχα...

Τα πάντα για τη μαστίχα...
To blog του Τάσου και της Γεωργίας για τη μαστίχα, τα προϊόντα της και όχι μόνο...

MediVET

MediVET
Η καλύτερη φροντίδα για τα ζώα σας
Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2010

PostHeaderIcon ΣΟΥΦΛΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ με ΛΑΧΑΝΙΚΑ


Υλικά
2 στήθη κοτόπουλου βραστά ή ψητά κομμένα σε κύβους
2 αυγά βρασμένα και κομμένα σε ροδέλες
3 καρότα κομμένα σε ροδέλες και βρασμένα
1 πιάτο μανιτάρια σωταρισμένα ελαφρά
2 φλυτζάνια διάφορα κασέρια και τυριά τριμμένα
3 φλυτζάνια του τσαγιού ζωμό κοτόπουλο
3 κουταλιές του γλυκού κορν φλάουρ
1 κουταλιά της σούπας φρυγανιά τριμμένη

Εκτέλεση
Βουτυρώνω ένα πυρέξ και στρώνω πρώτα τα στήθη κοτόπουλου, στη συνέχεια τα αυγά, τα καρότα, τα μανιτάρια και αλατοπιπερώνω. 
Σε ένα μικρό κατσαρολάκι ρίχνω το ζωμό κοτόπουλου να ζεσταθεί, διαλύω το κορν φλάουρ σε ένα ποτήρι και το ρίχνω μέσα για να γίνει μία αραιή - ελαφριά κρέμα την οποία περιχύνω στο πυρέξ ομοιόμορφα πάνω από τα υλικά. Συνεχίζω στρώνοντας τελευταία τα κασέρια και πασπαλίζω με την τριμμένη φρυγανιά.
Ψήνω στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά.
Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2010

PostHeaderIcon ΣΟΥΦΛΕ με ΠΑΤΑΤΕΣ


Το σουφλέ που σας παρουσιάζω είναι μία καλή πρόταση για το γιορτινό μας τραπέζι για να συνοδέψουμε το κρέας.

Υλικά
1 κιλό πατάτες
1 κρεμμύδι
1 κόκκινη και 1 πράσινη πιπεριά
1 κούπα κεφαλογραβιέρα τριμμένη
1 κούπα κασέρι τριμμένο

Εκτέλεση
Σε σκεύος για σουφλέ ή σε ψηλό ταψί στρώνω πουρέ πατάτας σε ύψος 1/3 του ταψιού αφού πρώτα έχω βουτυρώσει το σκεύος μου. Από πάνω στρώνω μία μικρή κρέμα γάλακτος, αλατοπιπερώνω και στρώνω αφού πρώτα έχω σωτάρει στο τηγάνι ένα κρεμμύδι σε ροδέλες, μία κόκκινη και μία πράσινη πιπεριά. Τέλος στρώνω από πάνω χοντρές ροδέλες από πατάτες βραστές. Αλατοπιπερώνω πάλι και καλύπτω με μία στρώση από διάφορα κασέρια που έχω. Ψήνω στους 180 βαθμούς μέχρις ότου να λιώσουν τα κασέρια και να ροδίσει η επιφάνεια.
Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010

PostHeaderIcon ΚΙΜΑΣ με ΠΑΤΑΤΕΣ στο ΦΟΥΡΝΟ

Υλικά (για 6-8 μερίδες)
1 κιλό κιμά
1 κρεμμύδι ξερό τριμμένο
1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη
2 κουταλιές της σούπας worcestershire sauce
2 κουταλιές μαγιονέζα
Μισό φλυτζάνι του τσαγιού μαιντανό ψιλοκομμένο
3 φέτες ψωμί μουλιασμένο και στραγγισμένο καλά
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 αυγό
Αλάτι - πιπέρι - ρίγανη
1 κιλό πατάτες
3 ντομάτες κομμένες σε χοντρές ροδέλες
1/4 κεφαλοτύρι σε μικρά κομμάτια
1 κιλό πιπεριές πράσινες και κόκκινες καθαρισμένες και κομμένες σε λωρίδες

Εκτέλεση
Κόβουμε τις πατάτες σε χοντρές ροδέλες, πάχους περίπου 1 δαχτύλου και λίγο παραπάνω και τις στρώνουμε στον πάτο ενός ταψιού, τις αλατίζουμε και ρίχνουμε ένα ποτήρι του κρασιού νερό και 2-3 κουταλιές λάδι. Τοποθετούμε μία στρώση με πιπεριές και κατόπιν από πάνω τον κιμά αφού πρώτα τον ενώσουμε ζυμώνοντας με τα υπόλοιπα υλικά . Απλώνουμε τον κιμά πάνω από τις πιπεριές ομοιόμορφα δημιουργώντας ένα παχύ στρώμα και τελευταία από πάνω τις ροδέλες ντομάτας και τα κομμάτια κεφαλοτύρι. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο και στη συνέχεια αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε μέχρι ο κιμάς να πάρει χρώμα και να σωθούν τα υγρά από το ταψί. Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.
Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2010

PostHeaderIcon ΦΑΝΟΥΡΟΠΙΤΑ

Υλικά
1 πακέτο φαρίνα
2 κουταλιές του γλυκού κανέλα
1 κουτάλι του γλυκού γαρύφαλλο τριμμένο
1 φλυτζάνι του τσαγιού λάδι
4 κουταλιές του γλυκού κοφτές μπέικιν
 1 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού ζάχαρη λιωμένη σε 2 φλυτζάνια του τσαγιού νερό
Τριμμένη φλούδα από ένα λεμόνι
Χυμός από 2 πορτοκάλια
1 φλυτζάνι του τσαγιού σταφίδες ξανθιές
1 φλυτζάνι του τσαγιού καρύδια κομμένα χοντρά

Εκτέλεση
Ζυμώνω με το χέρι μέσα σε ένα μπωλ όλα τα υλικά, με τη σειρά που αναφέρονται, βάζοντας τελευταία τα καρύδια και τις σταφίδες αφού πρώτα τα αλευρώσω με μία κουταλιά αλεύρι. Βουτυρώνω και αλευρώνω ένα ταψί Νο 32 και ρίχνω μέσα το μείγμα. Ψήνω στους 160 βαθμούς, πάνω - κάτω, για 1 ώρα και τέλος στους 180 βαθμούς, για 10 λεπτά. Βγάζω από το φούρνο, αφήνω να κρυώσει για λίγο και ξεφορμάρω σε μία πιατέλα. Πασπαλίζω με ζάχαρη άχνη.

PostHeaderIcon ΚΑΡΑΒΙΔΟΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ

Υλικά (για 4 άτομα)
Φρέσκιες καραβίδες
1 μπωλ φρέσκια ντομάτα τριμμένη
1 κουταλιά της σούπας πάστα ντομάτας
1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
Θυμάρι - βασιλικός
1 πακέτο μακαρόνια Νο 5
1/2 ποτήρι κρασιού με κρασί λευκό

Εκτέλεση
Γεμίζουμε μία κατσαρόλα με νερό, με μισή κουταλιά του γλυκού αλάτι και τη βάζουμε στη φωτιά. Μόλις το νερό αρχίσει να κοχλάζει ρίχνουμε τις καραβίδες και τις αφήνουμε να βράσουν για 2 λεπτά. Βγάζουμε τις καραβίδες με μία τρυπητή κουτάλα και στο ίδιο νερό βράζουμε τα μακαρόνια μας. Μόλις βράσουν τα σουρώνουμε και συνεχίζουμε με τη σάλτσα μας.
Τσιγαρίζουμε σε τηγάνι το κρεμμύδι με το σκόρδο και μισό ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τη φρέσκια ντομάτα, την πάστα, αλάτι - πιπέρι, το θυμάρι, το βασιλικό, μισή κουταλιά του γλυκού ζάχαρη και τα βράζουμε για 15 λεπτά. Ρίχνουμε στη σάλτσα τις καραβίδες, αφήνουμε να βράσουν 2 λεπτά, ρίχνουμε το κρασί, αφήνουμε ακόμα 1 λεπτό και η σάλτσα μας είναι έτοιμη.
Στη συνέχεια βάζουμε σε μία μεγάλη κατσαρόλα στη φωτιά μία κουταλιά της σούπας βούτυρο και μόλις λιώσει προσθέτουμε τα μακαρόνια και τη σάλτσα με τις καραβίδες, ανακατεύουμε ελαφρά και απαλά. Καλύτερα είναι με μία τρυπητή κουτάλα να αφαιρέσουμε πρώτα από τη σάλτσα τις καραβίδες, πριν ανακατέψουμε με τα μακαρόνια, για να μη διαλυθούν και να τοποθετήσουμε όσες θέλουμε αργότερα στο πιάτο που σερβίρουμε.  
Related Posts with Thumbnails

Επικοινωνία

Google Translate

Google search this blog

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Προφίλ

Η φωτογραφία μου
Σέρρες - Βόλος, Greece

Bijoux...τιέρα

Bijoux...τιέρα
Απλά χειροποίητα κοσμήματα και διακοσμητικά από τη Λόπη και την Αποστολία!!!