Recent Posts

Καιρός Βόλος

Επισκέπτες


website counter code

Προβολές Σελίδας

Τα πάντα για τη μαστίχα...

Τα πάντα για τη μαστίχα...
To blog του Τάσου και της Γεωργίας για τη μαστίχα, τα προϊόντα της και όχι μόνο...

MediVET

MediVET
Η καλύτερη φροντίδα για τα ζώα σας
Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2010

PostHeaderIcon Μηλόπιτα Γερμανική

Η μηλόπιτα που σας παρουσιάζω για ακόμα μία φορά είναι μία παλιά συνταγή, πρωτότυπη και σίγουρα θα σας συναρπάσει.

Υλικά

Για τη ζύμη
250 γρ. αλεύρι
100 γρ. ζάχαρη
Μισό πακέτο βούτυρο
1 αυγό, μόνο τον κρόκο
1 κουταλάκι μπέικιν
1 φλυτζάνι του καφέ γάλα
5 μήλα αφράτα

Για τη μαρένγκα
4 ασπράδια αυγών συν ένα από το μείγμα της ζύμης
4 κρόκους αυγών
125 γρ. ζάχαρη
1 βανίλλια
125 γρ. αλεύρι

Εκτέλεση
Ενώνω όλα τα υλικά της ζύμης και φτιάχνω μία ζύμη την οποία τυλίγω σε μία μεμβράνη και τη βάζω στο ψυγείο για 10 λεπτά. Κατόπιν παίρνω ένα ταψί Νο 34 το αλευρώνω και το βουτυρώνω. Ανοίγω τη ζύμη τοποθετώντάς την ανάμεσα σε 2 πλαστικές μεμβράνες ή φύλλα λαδόκολλας, σε μέγεθος όσο η διάμετρος του ταψιού και λίγο παραπάνω για να καλύψω τα τοιχώματά του. Στη συνέχεια καθαρίζω και κόβω σε λεπτές φέτες τα μήλα τα οποία τοποθετώ κυκλικά σε όλη την επιφάνεια της ζύμης.
Χτυπώ σε σφιχτή μαρένγκα τα 5 ασπράδια, ρίχνω σιγά - σιγά και τους κρόκους, τη ζάχαρη, τη βανίλλια και τέλος προσθέτω κοσκινίζοντας το αλεύρι. Ψήνω στους 170 βαθμούς για μία περίπου ώρα.  
Related Posts with Thumbnails

Επικοινωνία

Google Translate

Google search this blog

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Προφίλ

Η φωτογραφία μου
Σέρρες - Βόλος, Greece

Bijoux...τιέρα

Bijoux...τιέρα
Απλά χειροποίητα κοσμήματα και διακοσμητικά από τη Λόπη και την Αποστολία!!!