Recent Posts

Καιρός Βόλος

Επισκέπτες


website counter code

Προβολές Σελίδας

Τα πάντα για τη μαστίχα...

Τα πάντα για τη μαστίχα...
To blog του Τάσου και της Γεωργίας για τη μαστίχα, τα προϊόντα της και όχι μόνο...

MediVET

MediVET
Η καλύτερη φροντίδα για τα ζώα σας
Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2010

PostHeaderIcon ΓΥΑΛΑΚΙΑ


Υλικά
Ένα πακέτο σφολιάτα (2 φύλλα)
1 1/2 ποτήρι ζάχαρη
4 κουταλιές του γλυκού σκόνη κακάο

Εκτέλεση
Απλώνουμε τα φύλλα σφολιάτας και τα αφήνουμε να ξεπαγώσουν. Με ένα κουτάλι στρώνουμε τη ζάχαρη πάνω σττα φύλλα έτσι ώστε να γίνει ένα παχύ στρώμα. Κατόπιν κοσκινίζουμε το κακάο πάνω από τη ζάχαρη σε μία λεπτή στρώση. Σημειώνουμε το κέντρο του κάθε φύλλου και διπλώνουμε σε ρολό και από τις δύο πλευρές ταυτόχρονα μέχρι να ενωθούν στο κέντρο. Κόβουμε το ρολό σε λωρίδες πάχους ενός δαχτύλου και τα "γυαλάκια" που σχηματίζονται τα τοποθετούμε σε ένα βουτυρωμένο ταψί και πιέζουμε τη ζύμη με την παλάμη να πλατύνει. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 15 λεπτά και μόλις ψηθούν τα βγάζουμε από το ταψί με σπάτουλα προτού κρυώσουν διαφορετικά θα κολλήσουν και θα σπάσουν.
Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2010

PostHeaderIcon ΣΑΛΙΓΚΑΡΙΑ ΣΟΥΠΑ


Τα σαλιγκάρια ξέρουμε όλοι ότι είναι ένας εκλεκτός μεζές. Στην Ελλάδα παραδοσιακά τα μαγειρεύουν σε πολλές περιοχές με διαφορετικούς τρόπους. Η μητέρα μου τα μαγειρεύει με τον τρόπο που θα σας παρουσιάσω παρακάτω.
Εμείς μαζεύουμε τα σαλιγκάρια αρχές της άνοιξης, κοντά στο Πάσχα, τα καφέ σαλιγάρια συνήθως στην πεδιάδα και τα άσπρα στο βουνό, κατά την πρωινή πάχνη ή μετά από βροχή.
Αφού μαζέψουμε τα σαλιγκάρια ακολουθούμε την παρακάτω διαδικασία προετοιμασίας.
Τα βάζουμε σε ένα κουβά με αρκετό αλεύρι για 3 ημέρες, να φάνε και να καθαρίσει το έντερό τους. Κατόπιν τα βγάζουμε από το αλεύρι και τα πλένουμε με άφθονο νερό. Ρίχνουμε μία χούφτα αλάτι, τα τρίβουμε καλά, τα αφήνουμε για μισή ώρα και στη συνέχεια τα πλένουμε ξανά για να φύγουν τα σάλια τους. Έπειτα τα βάζουμε σε μία κατσαρόλα με κρύο νερό και τα ζεσταίνουμε, μέχρι να αρχίσει το νερό να κοχλάζει. Μετά από 1-2 λεπτά βρασμού τα σουρώνουμε και είναι έτοιμα για μαγείρεμα ή για αποθήκευση στην κατάψυξη.
  
Υλικά
Σαλιγκάρια
1 ματσάκι κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 κούπα μαιντανό ψιλοκομμένο
1 φλυτζάνι του καφέ ρύζι
1/2 κονκασέ
1 κουτάλα ελαιόλαδο - αλάτι - πιπέρι

Εκτέλεση
Σε μία κατσαρόλα τοποθετούμε τα σαλιγκάρια και τα σκεπάζουμε με αρκετό νερό. Τα βράζουμε για περίπου 45 λεπτά, ρίχνουμε τα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα και μετά από μισή ώρα όλα τα υπόλοιπα υλικά. Μόλις το ρύζι βράσει και το νερό της σούπας χυλώσει τότε το φαγητό μας είναι έτοιμο.
Related Posts with Thumbnails

Επικοινωνία

Google Translate

Google search this blog

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Προφίλ

Η φωτογραφία μου
Σέρρες - Βόλος, Greece

Bijoux...τιέρα

Bijoux...τιέρα
Απλά χειροποίητα κοσμήματα και διακοσμητικά από τη Λόπη και την Αποστολία!!!