Recent Posts

Καιρός Βόλος

Επισκέπτες


website counter code

Προβολές Σελίδας

Τα πάντα για τη μαστίχα...

Τα πάντα για τη μαστίχα...
To blog του Τάσου και της Γεωργίας για τη μαστίχα, τα προϊόντα της και όχι μόνο...

MediVET

MediVET
Η καλύτερη φροντίδα για τα ζώα σας
Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου 2010

PostHeaderIcon ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ με ΚΥΜΙΝΟ και ΑΣΠΡΗ ΣΑΛΤΣΑ

Υλικά (για 60 μικρά κεφτεδάκια)
1 κιλό κιμά
1/2 κούπα μαιντανό ψιλοκομμένο
1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
2 μεγάλες σκελίδες σκόρδο τριμμένο
Αλάτι-πιπέρι-ρίγανη- κύμινο αρκετό
3 κουταλιές σούπας γιαούρτι 2%
1/2 ποτηράκι κρασιού ελαιόλαδο
250 γρ ψίχα ψωμιού μουλιασμένη και τριμμένη

Για τη Σάλτσα
400 γρ. μανιτάρια φρέσκα κομμένα σε λωρίδες
1 κύβο Knor λαχανικών
400 γρ. κρέμα γάλακτος 
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
Μισό ποτήρι του κρασιού λευκό κρασί
1 φλυτζάνι του καφέ τριμμένα κασέρια

Εκτέλεση
Ζυμώνουμε πολύ καλά όλα μαζί τα υλικά σε ένα μπώλ. Τα πλάθουμε σε μικρά κεφτεδάκια, τα πασπαλίζουμε με αλεύρι και τα τηγανίζουμε σε σιγανή φωτιά, αφού έχει κάψει το λάδι, για να μη σκληρύνει η επιφάνειά τους. Καθώς τηγανίζουμε τα γυρίζουμε συνεχώς με τρυπητή κουτάλα και όχι με το πηρούνι ένα- ένα όπως κάνουμε με τους κεφτέδες. Μόλις ροδίσουν ελαφρά τα βγάζουμε στην πιατέλα.

Για τη Σάλτσα
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε το βούτυρο, τα μανιτάρια και ανακατεύουμε μέχρι να βγάλουν τα υγρά τους και να μαραθούν. Προσθέτουμε μισό ποτηράκι του κρασιού λευκό κρασί, τον κύβο Knor και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει. Μόλις εξατμιστεί το κρασί μας και έχει λιώσει ο κύβος προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το φλυτ΄ζανι με τα τριμμένα κασέρια και ανακατεύουμε μέχρι να αρχίσει να πήζει η κρέμα μας. Ρίχνουμε αρκετό φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε προτού σφίξει τελείως η κρέμα μας. 

PostHeaderIcon ΣΟΥΦΛΕ με ΤΟΡΤΕΛΙΝΙΑ

Υλικά (για 6 μεγάλες μερίδες)
2 πακέτα τορτελίνια
4 λουκάνικα Φρανκφούρτης
5 φέτες καπνιστή γαλοπούλα
10 φέτες μπέικον
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
250 γρ. ντομάτα τριμμένη
15 φέτες γκούντα ή κασέρι που να λιώνει

Εκτέλεση
Βράζουμε τα τορτελίνια σύμφωνα με τις οδηγίες τους. Τα στραγγίζουμε και τα τοποθετούμε σε ένα βουτυρωμένο πυρέξ και προσθέτουμε από πάνω μερικά κομματάκια βούτυρο. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε 5 κουταλιές ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και μόλις αυτό μαραθεί προσθέτουμε όλα τα αλλαντικά, κομμένα σε μικρά κομματάκια. Αφήνουμε να σωταριστούν αρκετά και προσθέτουμε τη ντομάτα μας, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να βράσουν για 15 λεπτά. Κατόπιν απλώνουμε το μείγμα πάνω από τα τορτελίνια, σκεπάζουμε με διπλές φέτες κασέρι όλη την επιφάνεια και ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς, για μισή ώρα περίπου, μέχρι να λιώσει και να πάρει ξανθό χρώμα το κασέρι.
Related Posts with Thumbnails

Επικοινωνία

Google Translate

Google search this blog

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Προφίλ

Η φωτογραφία μου
Σέρρες - Βόλος, Greece

Bijoux...τιέρα

Bijoux...τιέρα
Απλά χειροποίητα κοσμήματα και διακοσμητικά από τη Λόπη και την Αποστολία!!!