Recent Posts

Καιρός Βόλος

Επισκέπτες


website counter code

Προβολές Σελίδας

Τα πάντα για τη μαστίχα...

Τα πάντα για τη μαστίχα...
To blog του Τάσου και της Γεωργίας για τη μαστίχα, τα προϊόντα της και όχι μόνο...

MediVET

MediVET
Η καλύτερη φροντίδα για τα ζώα σας
Παρασκευή 11 Ιουνίου 2010

PostHeaderIcon ΤΗΓΑΝΙΤΑ ΚΡΟΥΑΣΑΝ ΜΕ ΓΛΥΚΕΣ ΜΠΑΝΑΝΕΣ

Είναι ένα τέλειο πιάτο πρωινού αλλά και συνοδευτικό για καφέ.

Υλικά
Μικρά κρουασανάκια σοκολάτας
2 αυγά
150 γρ. κρέμα γάλακτος
Λίγη κανέλα
Μία κουταλιά σούπας ζάχαρη
Μία κουταλιά σούπας μέλι
1 μπανάνα κομμένη σε ροδέλες

Εκτέλεση
Κόβω το κρουασανάκια στη μέση, κατά μήκος, και τα βουτάω στο χυλό που φτιάχνω αφού χτυπήσω με ένα πηρούνι τα αυγά, την κρέμα γάλακτος και την κανέλα. Στη συνέχεια τα τηγανίζω σε 4 κουταλιές λάδι και μία βούτυρο. Αφού τα τηγανίσω, τα τοποθετώ σε μία πιατέλα και σε αντικολλητικό τηγάνι ρίχνω τη ζάχαρη, το μέλι, μία κουταλιά του γλυκού βούτυρο, τις μπανάνες και ανακατεύω μέχρι να λιώσουν και να αρχίσουν να κάνουν φουσκάλες. Όπως είναι ζεστά, τα περιχύνω πάνω από την πιατέλα με τα κρουασάν και σερβίρω.
Πέμπτη 10 Ιουνίου 2010

PostHeaderIcon Δροσιστικό SMOOTHIE


Αν και λίγο καθυστερημένα το καλοκαίρι έρχεται και η θερμοκρασία αρχίζει να ανεβαίνει από το Σαββατοκύριακο. Ευκαιρία λοιπόν να απολαύσουμε τις παραλίες παρέα με ένα δροσιστικό smoothie.

Χτυπάμε στο μπλέντερ ένα ποτήρι γάλα, μία μπανάνα, ένα μήλο, 3 βερύκοκα, 1 ακτινίδιο και 1 ποτήρι παγάκια. Γεμίζουμε 3-4 ποτήρια και προσθέτουμε παγάκια ανάλογα με το πόσο πηχτό θέλουμε να γίνει.

Το μείγμα αυτό μπορούμε να το βάλουμε σε θήκες με ξυλάκια ή σε θήκες για παγάκια με οδοντογλυφίδες και να το κάνουμε παγωτό. Αν θέλουμε προσθέτουμε ζάχαρη ή μέλι.

Μπορούμε να κάνουμε πολλούς συνδυασμούς φρούτων ανάλογα με ότι μας αρέσει.

PostHeaderIcon ΚΕΙΚ ΤΑΨΙΟΥ "ΧΙΟΝΑΤΗ"


Υλικά

Για τη ζύμη
250 γρ. βούτυρο
200 γρ. ζάχαρη
1 βανίλλια
1 πρέζα αλάτι
5 αυγά
375 γρ. αλεύρι
3 κουταλάκια γλυκού μπέικιν κοφτά
3 κουταλιές της σούπας γάλα
1 κουτάκι κεράσια κομπόστα
1 φλυτζάνι του τσαγιού ποτό της αρεσκείας μας
20 γρ. κακάο

Για την κρέμα
1 φακελλάκι κρέμα pudding ή κρέμα άνθος αραβοσίτου με γεύση βανίλλια 
100 γρ. ζάχαρη
1/2 λίτρο γάλα
Σοκολάτα
200 γρ. κουβερτούρα
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
100 γρ. κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση
Ενώνω το βούτυρο, τη ζάχαρη, τη βανίλλια, το αλάτι, τα αυγά, το αλεύρι, το μπέικιν και φτιάχνω μία ρευστή ζύμη. Τα 2/3 αυτής τα στρώνω σε ένα παραλληλόγραμμο ταψί. Το υπόλοιπο 1/3 του μείγματος το ενώνω με το κακάο, το γάλα και φτιάχνω μία παρόμοια σοκολατένια ζύμη, την οποία τοποθετώ προσεκτικά πάνω από τη λευκή, χωρίς να τις έχω ψήσει. Κατόπιν βάζω σε διάφορα σημεία της ζύμης τα κερασάκια, πιέζοντας ελαφρά. Ψήνω στους 170 - 200 βαθμούς για 40 λεπτά και αφήνω να κρυώσει αρκετά. Με ένα ποτό ή κονιάκ ή σναπ ραντίζω πάνω στο γλυκό ώστε να ποτίσει και να μαλακώσει. 
Κρέμα
Με τα υπόλοιπα υλικά παρασκευάζω μία κρέμα σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στο κάθε φακελάκι
Για το pudding: Βράζω 1/2 λίτρο γάλα σε μία γαλατιέρα αφού πρώτα έχω αφαιρέσει 6 κουταλιές της σούπας τις οποίες ριχνω σε ένα φλυτζάνι. Διαλύω στο φλυτζάνι το φακελάκι με την κρέμα και τη ζάχαρη. Μόλις βράσει το γάλα, το αποσύρω από τη φωτιά και ρίχνω μέσα το διάλυμα από το φλυτζάνι. Ανακατεύω συνεχώς μέχρι να πήξει το μείγμα. Αν χρειαστεί το ξαναβάζω σε πολύ σιγανή φωτιά και ανακατεύω συνεχόμενα. Μόλις κρυώσει η κρέμα την απλώνω πάνω από τό κρύο κέικ.
Μπορώ να φτιάξω και κρέμα στιγμής που δε χρειάζεται βράσιμο.

Στη συνέχεια λιώνω σε μπεν - μαρί τη σοκολάτα με 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη και 100 γρ. κρέμα γάλακτος, την οποία στρώνω και αυτή με τη σειρά της πάνω από την κρέμα. Τέλος τοποθετώ το γλυκό στο ψυγείο για να κρυώσει.
Τρίτη 8 Ιουνίου 2010

PostHeaderIcon CHURROS (ΜΕΞΙΚΑΝΙΚΑ ΛΟΥΚΟΥΜΑΔΑΚΙΑ)

Εύκολα και γρήγορα και τραγανά λουκουμαδάκια της στιγμής, χωρίς μαγιά. Μία Μεξικάνικη συνταγή.

Υλικά (Για 20 περίπου κομμάτια πάχους δακτύλου)
2 ποτήρια νερό
2 ποτήρια αλεύρι
2 κουταλιές της σούπας λάδι
Λίγο αλάτι
Λάδι για το τηγάνισμα
Ζάχαρη με κανέλλα για το πασπάλισμα

Εκτέλεση
Σε μία κατσαρόλα βάζω το νερό, το λάδι και το αλάτι να βράσουν. Μόλις βράσουν αποσύρω από τη φωτιά, ρίχνω μέσα το αλεύρι και ανακατεύω μέχρι να γίνει μία ζύμη που κολλάει. Γεμίζω ένα κορνέ με τη ζύμη με το οποίο ρίχνω κομμάτια στο τηγάνι και τα τηγανίζω μέχρι να ροδίσουν και να αποκτήσουν καφεκίτρινο χρώμα. Πασπαλίζω με ζάχαρη και κανέλα.

PostHeaderIcon ΜΥΛΟΚΟΠΙ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ


Το Μυλοκόπι είναι ένα εξαιρετικά εύγευστο ψάρι, χωρίς πολλά κόκκαλα, με μαλακό κρέας και σας συνιστώ να το δοκιμάσετε.

Υλικά
1 Μυλοκόπι γύρω στα 2 κιλά
1 πιάτο πράσινες πιπεριές κομμένες σε μεγάλα κομμάτια
1 πιάτο κόκκινες πιπεριές κομμένες σε μεγάλα κομμάτια
1 πιάτο πατάτες κομμένες σε μεγάλους κύβους
1 φλυτζάνι μαιντανό ψιλοκομμένο
2 ντομάτες κομμένες σε κύβους
3-4 σκελίδες σκόρδο ολόκληρες
1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο

Εκτέλεση
Αλατοπιπερώνουμε καλά το ψάρι μας και το χαράζουμε. Τοποθετούμε στην επιφάνεια λωρίδες ντομάτας και κατόπιν ενώνουμε μαζί όλα τα υλικά, τα αλατοπιπερώνουμε και τα τοποθετούμε σε ταψί γύρω από το ψάρι. Ρίχνουμε ένα φλυτζάνι του τσαγιού λάδι, 1 1/2 φλυτζάνι νερό και το βάζουμε σε φούρνο να ψηθεί μέχρι να σωθούν τα υγρά του και να μελώσει. 
Δευτέρα 7 Ιουνίου 2010

PostHeaderIcon ΚΑΛΑΜΑΡΙ ΨΗΤΟ ΓΕΜΙΣΤΟ


Υλικά
2 μεγάλα καλαμάρια
100 γρ. φέτα τριμμένη
100 γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
100 γρ. κασέρι τριμμένο
Μισή πιπεριά πράσινη και κόκκινη κομμένες σε κύβους
Μία κουταλιά μαιντανό ψιλοκομμένο

Εκτέλεση
Ενώνουμε όλα τα υλικά μαζί και τα πλοκάμια ψιλοκομμένα και γεμίζουμε τα καλαμάρια μας. Κλείνουμε το κάθε άνοιγμα με μία οδοντογλυφίδα και τα ψήνουμε σε ψηστιέρα ή και στο φούρνο, όχι όμως για πάρα πολύ ώρα για να μη στεγνώσει και σκληρύνει το κρέας τους. Ρίχνουμε λαδολέμονο αμέσως μόλις τα βγάλουμε από την ψησταριά ή το φούρνο, τα κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε. 
Κυριακή 6 Ιουνίου 2010

PostHeaderIcon ΚΟΛΟΚΥΘΟΑΝΘΟΙ ΓΕΜΙΣΤΟΙ ΤΗΓΑΝΙΤΟΙ


Υλικά
15 ανθούς από κολοκυθάκια
100 γρ. κεφαλογραβιέρα πικάντικη
100 γρ. τυρί φέτα
1 κουταλιά της σούπας πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη
1 κουταλιά της σούπας μαιντανό
Μισό κουτάκι μπύρα
100 - 150 γρ. αλεύρι
Αλάτι - πιπέρι 
 
Εκτέλεση
Ενώνουμε τα τυριά, την πιπεριά, το μαιντανό και με αυτό το μείγμα γεμίζουμε προσεκτικά τους κολοκυθοανθούς, χωρίς να τους σκίσουμε. Στρίβουμε με το χέρι μας τις κορυφές τους για να μην ανοίξουν, τους βουτάμε στο χυλό που έχουμε φτιάξει, χτυπώντας τη μπύρα με το αλεύρι και λίγο αλάτι, και τηγανίζουμε σε ζεστό λάδι αλλά όχι σε δυνατή φωτιά, μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές. 

PostHeaderIcon ΚΡΕΑΣ με ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ


Υλικά
1 κιλό μοσχάρι
1 1/2 κιλό κολοκυθάκια μικρά (baby)
1 κουτί ντομάτα τριμμένη
1 κουτί χυμός ντομάτας συμπυκνωμένος
1 φλυτζάνι τσαγιού μαιντανό ψιλοκομμένο
1 φλυτζάνι τσαγιού λάδι
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
Αλάτι - πιπέρι
2 κουταλιές σούπας Worcestershire sauce της Heinz

Εκτέλεση
Ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα το λάδι και προσθέτουμε το κρέας κομμένο σε μερίδες, μικρές ή μεγάλες, να σωταριστεί ελαφρά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και αφήνουμε και αυτό να σωταριστεί με το κρέας. Ρίχνουμε το ψιλοκομμένο ντοματάκι και το χυμό ντομάτας και αφήνουμε το κρέας να σιγοβράσει μέχρι να μαλακώσει, περίπου για 1 1/2 με 2 ώρες, προσθέτοντας σταδιακά νεράκι. Μόλις τα κρέας μας είναι έτοιμο και έχει μαλακώσει το τοποθετούμε σε ένα μικρό ταψάκι. Κατόπιν καθαρίζουμε τα κολοκυθάκια πλένοντάς τα εξωτερικά και κόβοντας τις κορυφές τους. Τα τρυπάμε με ένα μαχαίρι και τα τηγανίζουμε ολόκληρα και καλά από όλες τις πλευρές. Στη συνέχεια τα τοποθετιούμε γύρω από το κρέας με τη σάλτσα στο ταψάκι, αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε τη sauce και τοποθετούμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς, για μισή ώρα, μέχρι να μελώσουν η σάλτσα και τα κολοκυθάκια. Προς το τέλος πασπαλίζουμε με το μαιντανό και αφήνουμε να ψηθεί και αυτός.
Related Posts with Thumbnails

Επικοινωνία

Google Translate

Google search this blog

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Προφίλ

Η φωτογραφία μου
Σέρρες - Βόλος, Greece

Bijoux...τιέρα

Bijoux...τιέρα
Απλά χειροποίητα κοσμήματα και διακοσμητικά από τη Λόπη και την Αποστολία!!!