Recent Posts

Καιρός Βόλος

Επισκέπτες


website counter code

Προβολές Σελίδας

Τα πάντα για τη μαστίχα...

Τα πάντα για τη μαστίχα...
To blog του Τάσου και της Γεωργίας για τη μαστίχα, τα προϊόντα της και όχι μόνο...

MediVET

MediVET
Η καλύτερη φροντίδα για τα ζώα σας
Παρασκευή 12 Μαρτίου 2010

PostHeaderIcon ΠΑΣΤΑ ΦΛΩΡΑ

Υλικά
1 βιτάμ
2 αυγά
3 1/2 φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι
1 φλυτζάνι τσαγιού ζάχαρη
1 μπέικιν πάουντερ
1 πορτοκάλι το χυμό και το ξύσμα
300 γρ. μαρμελάδα
1 ασπράδι αυγού

Εκτέλεση
Χτυπάμε τη ζάχαρη με το βιτάμ, ρίχνουμε ένα - ένα όλα τα υλικά, το αλεύρι και ζυμώνουμε με το χέρι. Τοποθετούμε τη ζύμη για 15 λεπτά στο ψυγείο και στη συνέχεια κόβουμε τα 2/3 αυτής και την απλώνουμε, πιέζοντας με τα χέρια μας, σε μία ταρτιέρα. Στρώνουμε τη μαρμελάδα και με το υπόλοιπο 1/3 της ζύμης πλάθουμε κορδόνια τα οποία τοποθετούμε πάνω στο γλυκό σε πλέγμα, για σχέδιο. Στο τέλος αλείφουμε τη ζύμη με το ασπράδι του αυγού και ψήνουμε το γλυκό στους 180 βαθμούς, μέχρι να ροδίσει.
Κυριακή 7 Μαρτίου 2010

PostHeaderIcon ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ

Υλικά
2 ποτήρια λάδι
1 1/2 ποτήρι ζάχαρη
1/2 ποτήρι κονιάκ
1 1/2 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού και το ξύσμα
1 κουτάλι γλυκού κανέλλα
1 κουτάλι γλυκού μπέικιν
1 κουτάλι γλυκού σόδα που θα τη διαλύσουμε στο χυμό πορτοκαλιού
Αλεύρι, όσο χρειάζεται για να γίνει μία ζύμη μαλακή.

Εκτέλεση
Ενώνουμε όλα τα υλικά μαζί σε μία λεκάνη, ζυμώνουμε και αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 15 λεπτά. Πλάθουμε μικρά σε μέγεθος κουλουράκια, γιατί φουσκώνουν αρκετά. Τα τοποθετούμε σε λαμαρίνα με λαδόκολλα και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς, για 10 με 15 λεπτά, ανάλογα με το μέγεθος, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά. Δεν τα ψήνουμε περισσότερο γιατί μόλις κρυώσουν σκληραίνουν αρκετά.

PostHeaderIcon ΧΑΛΒΑΣ με ΣΙΜΙΓΔΑΛΙ

Υλικά
1 φακελλάκι σιμιγδάλι χοντρό
1 ποτήρι λάδι
2 κουταλιές σούπας βιτάμ
2 1/2 ποτήρια ζάχαρη
4 ποτήρια νερό
Μία χούφτα καρύδια κομμένα σε μεγάλα κομμάτια

Εκτέλεση
Σε μία κατσαρόλα βράζουμε τα 4 ποτήρια νερό και τα 2 ποτήρια ζάχαρη για 5 λεπτά και αφήνουμε στην άκρη το σιρόπι για λίγο μέχρι να γίνει χλιαρό. Σε δεύτερη κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι, το βούτυρο, το σιμιγδάλι και με μια ξύλινη κουτάλα ανακατεύουμε συνεχώς για να καβουρδιτεί το σιμιγδάλι. Όταν αποκτήσει καφέ σκούρο χρώμα προσθέτουμε τα καρύδια και ρίχνουμε με μια κουτάλα σιγά - σιγά το σιρόπι. Ανακατεύουμε συνεχώς και μόλις τελειώσει το σιρόπι, ρίχνουμε και το υπόλοιπο μισό ποτήρι ζάαρη, ανακατεύουμε πολύ καλά, αποσύρουμε από τη φωτιά, σκεπάζουμε με μία καθαρή πετσέτα και με το καπάκι και αφήνουμε για λίγο να κρυώσει. Αν θέλουμε πριν κρυώσει ο χαλβάς τον τοποθετούμε σε φόρμα για σχέδιο.

PostHeaderIcon ΣΤΡΙΦΤΑ ΚΟΥΛΟΥΡΙΑ με ΖΑΜΠΟΝ και ΚΑΣΕΡΙ

Υλικά
Φύλλο σφολιάτας
Ζαμπόν-Κασέρι, λεπτές φέτες κομμένες σε λωρίδες
Λίγο κεφαλοτύρι

Εκτέλεση
Παίρνουμε το φύλλο της σφολιάτας και το κόβουμε σε 6 λωρίδες. Στο μισό κάθε λωρίδας τοποθετούμε κατά μήκος τις φέτες κασέρι και ζαμπόν. Κλείνουμε τις λωρίδες πιέζοντας με τα δάχτυλά μας για να παραμείνει το υλικό μέσα και κατόπιν πιάνουμε την κάθε λωρίδα από τις άκρες και τις στρίβουμε. Πασπαλίζουμε με το κεφαλοτύρι και ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.

PostHeaderIcon Ταχινόπιτα


Υλικά
1 φύλλο σφολιάτας ή 1 κομμάτι ζύμη ψωμιού
1 βαζάκι ταχίνι γλυκιά με μέλι
Λίγη κανέλα

Εκτέλεση
Παίρνουμε το ταχίνι και το απλώνουμε ομοιόμορφα πάνω στο ανοιγμένο φύλλο της σφολιάτας ή της ζύμης.Πασπαλίζουμε με κανέλα.Τυλίγουμε το φύλλο σε ρολό και κατόπιν το κόβουμε σε ροδέλες πάχους 2 δαχτύλων. Τοποθετούμε τις ροδέλες σε ταψί με λαδόκολλα και πιέζουμε με την παλάμη μας να ανοίξουν και να γίνουν πλατιές. 

Τις ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.

PostHeaderIcon ΓΙΟΥΒΕΤΣΙ με ΛΑΧΑΝΙΚΑ

Υλικά
Διάφορα λαχανικά όπως μελιτζάνα, μανιτάρια, πιπεριές πολύχρωμες, καρότο, κρεμμύδι ψιλοκομμένο και ότι άλλο λαχανικό μας αρέσει, κομμένα σε τετράγωνα κομμάτια.
Κριθαράκι
Αλάτι-πιπέρι
Λάδι
Μαιντανό 1/2 φλυτζάνι τσαγιού ψιλοκομμένο
Ένα κουτί ντοματάκι ψιλοκομμένο

Εκτέλεση
Σε βαθύ τηγάνι ρίχνω το λάδι και σωτάρω τα λαχανικά μέχρι να ροδίσουν. Μόλις πάρουν χρώμα τα αποσύρω από τη φωτιά με μια τρυπητή κουτάλα και τα αφήνω στην άκρη. Στο ίδιο λάδι που δεν πρέπει να είνα πάρα πολύ αλλά ίσα - ίσα να καλύπτει τον πάτο, ρίχνω την ποσότητα από το κριθαράκι που θέλω για να πάρει και αυτό ένα ξανθό χρώμα. Κατόπιν προσθέτω το ανάλογο νερό, το ντοματάκι, μισό κουταλάκι ζάχαρη και αφήνω σε σιγανή φωτιά να βράσουν, μέχρι να αρχίσει να τελειώνει το νερό. Ρίχνω το αλάτι, το πιπέρι και σβήνω τη φωτιά. Αυτή τη στιγμή προσθέτω όλα τα λαχανικά και ανακατεύω 2- 3 φορές. Ρίχνω τον μαιντανό, ανακατεύω ξανά, σκεπάζω το τηγάνι και αφήνω τα υλικά να απορροφήσουν τα υγρά.
Related Posts with Thumbnails

Επικοινωνία

Google Translate

Google search this blog

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Προφίλ

Η φωτογραφία μου
Σέρρες - Βόλος, Greece

Bijoux...τιέρα

Bijoux...τιέρα
Απλά χειροποίητα κοσμήματα και διακοσμητικά από τη Λόπη και την Αποστολία!!!