Recent Posts

Καιρός Βόλος

Επισκέπτες


website counter code

Προβολές Σελίδας

Τα πάντα για τη μαστίχα...

Τα πάντα για τη μαστίχα...
To blog του Τάσου και της Γεωργίας για τη μαστίχα, τα προϊόντα της και όχι μόνο...

MediVET

MediVET
Η καλύτερη φροντίδα για τα ζώα σας
Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2010

PostHeaderIcon ΧΟΡΤΟΠΙΤΑ


Υλικά
Ζύμης
Αλεύρι 700 γρ.
3 κουταλιές σούπας λάδι
1 κουταλιά σούπας ξύδι
Λίγο αλάτι - λίγο ζάχαρη
Νερό όσο απαιτηθεί για να γίνει μία ελαστική ζύμη

Γέμισης
1 ματσάκι λάπατα
1 ματσάκι τσουκνίδες
1/2 κιλό σπανάκι
1 ματσάκι άνιθο
1 ματσάκι σέσκουλα
Αλάτι - Πιπέρι
1 κρεμμύδι

Εκτέλεση
Ενώνουμε τα υλικά, φτιάχνουμε μία ελαστική ζύμη, τη χωρίζουμε σε 6 μπάλες και την αφήνουμε να "ξεκουραστεί". 
Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε ένα ποτήρι κρασιού λάδι, ρίχνουμε το κρεμμύδι ψιλοκομένο και όλα τα χόρτα, καλά πλυμένα και κομμένα σε μεγάλα κομμάτια. Τα μαραίνουμε στο τηγάνι, τα αλατοπιπερώνουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Ανοίγουμε δύο πολύ λεπτά φύλλα, τα λαδώνουμε, τα στρώνουμε στον πάτο σε ένα μεγάλο ταψί, καλά λαδωμένο και απλώνουμε αραιά σε λεπτό στρώμα τη γέμιση. Σκεπάζουμε τη γέμιση με ένα φύλλο και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία για άλλες 2 φορές Στο τέλος απλώνουμε πάλι 2 φύλλα (συνολικά 6 φύλλα λαδωμένα, από τα οποία 2 στον πάτο, δύο στο πάνω μερος και 2 ενδιάμεσα με 3 στρώσεις γέμιση).
Χαράζουμε την πίτα σε κομμάτια και τη ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 45 περίπου λεπτά.   
Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2010

PostHeaderIcon ΤΣΟΥΚΝΙΔΟΠΙΤΑ

Η τσουκνίδα είναι ένα από τα πιο νόστιμα και θρεπτικά χόρτα. Σας προτείνω να τη δοκιμάσετε.

Υλικά
Τσουκνίδες
Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 κούπες αλεύρι
3 κουταλιές λάδι
Λίγο ξύδι
Αλάτι - ζάχαρη
1 αυγό
1 κουτάλι του γλυκού μαγιά νωπή

Εκτέλεση
Παίρνουμε τις τσουκνίδες προσεχτικά με ένα πλαστικό γάντι, τις ζεματίζουμε σε νερό που βράζει για 2 λεπτά και τις σουρώνουμε. Κατόπιν ρίχνουμε σε τηγάνι το κρεμμύδι να τσιγαριστεί, προσθέτουμε τις τσουκνίδες, αλάτι - πιπέρι και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Στη συνέχεια ενώνουμε το αλεύρι, το λάδι, το ξύδι, το αυγό, αλάτι, ζάχαρη, τη μαγιά και λίγο νερό μέχρι να γίνει μια ελαστική ζύμη. Την αφήνουμε να ξεκουραστεί και ανοίγουμε μικρές μπάλες σε πολύ λεπτά φύλλα. Απλώνουμε αραιά μία κουταλιά γέμιση στο μισό μέρος του κάθε φύλλου και σκεπάζουμε με το υπόλοιπο. Τηγανίζουμε ελαφρά και από τις δύο πλευρές, μέχρι το ζυμάρι να πάρει χρώμα χρυσαφί.
Related Posts with Thumbnails

Επικοινωνία

Google Translate

Google search this blog

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Προφίλ

Η φωτογραφία μου
Σέρρες - Βόλος, Greece

Bijoux...τιέρα

Bijoux...τιέρα
Απλά χειροποίητα κοσμήματα και διακοσμητικά από τη Λόπη και την Αποστολία!!!