Recent Posts

Καιρός Βόλος

Επισκέπτες


website counter code

Προβολές Σελίδας

Τα πάντα για τη μαστίχα...

Τα πάντα για τη μαστίχα...
To blog του Τάσου και της Γεωργίας για τη μαστίχα, τα προϊόντα της και όχι μόνο...

MediVET

MediVET
Η καλύτερη φροντίδα για τα ζώα σας
Κυριακή 3 Μαΐου 2009

PostHeaderIcon ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΑΛΣΑΤΙΚΑ ΦΑΓΗΤΑ

Δύο ακόμα παραδοσιακά Αλσατικά πιάτα που δοκιμάσαμε στο restaurant "Au Pont Saint Martin" στο Στρασβούργο, είναι το Bacckeoffe et salade και το Choucroute maison


PostHeaderIcon TARTE FLAMBEE

Την παραδοσιακή tarte flambee που βλέπετε στη φωτογραφία, τη δοκιμάσαμε στο Στρασβούργο στο "Au Pont Saint Martin"

Συνταγή για 8 άτομα:

Υλικά
Αλεύρι 400 γρ.
1 κουταλιά της σούπας λάδι
1 κουταλιά του τσαγιού αλάτι
30 γρ. μαγιά
25 γρ. βούτυρο
2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
40 γρ. κρέμα γάλακτος
100 γρ. μπέικον καπνιστό
200 γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
Πιπέρι
Μία πρέζα μοσχοκάρυδο τριμμένο

Εκτέλεση
Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το αλάτι μέσα σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε μία κουταλιά λάδι και τη μαγιά λιωμένη σε λίγο ζεστό νερό. Προσθέτουμε 20 με 30 κ.ε νερό για να αποκτήσουμε μία ελαστική ζύμη μετά από αρκετά λεπτά ζυμώματος μς το χέρι. Καλύπτουμε τη ζύμη και την αφήνουμε αρκετά λεπτά να φουσκώσει σε ζεστό μέρος για μισή ώρα περίπου.
Σε ένα τηγάνι τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με βούτυρο και το μπέικον ψιλοκομμένο σε μικρά κομματάκια. Κατόπιν προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος μαζί με την κεφαλογραβιέρα και αφήνουμε για πολύ λίγο να πάρει μία βράση και να πήξει. Απλώνουμε τη ζύμη σε λεπτή στρώση, όχι σαν πίτσα, ρίχνουμε το μείγμα και το απλώνουμε από πάνω. Ψήνουμε σε πολύ ζεστό φούρνο για περίπου 15 λεπτά 
Related Posts with Thumbnails

Επικοινωνία

Google Translate

Google search this blog

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Προφίλ

Η φωτογραφία μου
Σέρρες - Βόλος, Greece

Bijoux...τιέρα

Bijoux...τιέρα
Απλά χειροποίητα κοσμήματα και διακοσμητικά από τη Λόπη και την Αποστολία!!!