Recent Posts

Καιρός Βόλος

Επισκέπτες


website counter code

Προβολές Σελίδας

Τα πάντα για τη μαστίχα...

Τα πάντα για τη μαστίχα...
To blog του Τάσου και της Γεωργίας για τη μαστίχα, τα προϊόντα της και όχι μόνο...

MediVET

MediVET
Η καλύτερη φροντίδα για τα ζώα σας
Πέμπτη 9 Απριλίου 2009

PostHeaderIcon ΣΟΥΦΛΕ με ΣΠΑΝΑΚΙ


Υλικά
1 πακέτο σπανάκι βρασμένο και καλά στραγγισμένο.
½ φλυτζάνι κομμένο φρέσκο κρεμμύδι ή και ξερό
1 φλυτζάνι τριμμένη φέτα
1 φλ γάλα
½ φλ αλεύρι
3 αυγά
3 κουταλιές σούπας τριμμένη παρμεζάνα
3 πράσινες πιπεριές
Μοσχοκάρυδο
Πιπέρι.

Εκτέλεση
Τσιγαρίζω το κρεμμύδι και κατόπιν προσθέτω και το σπανάκι. Απλώνω σε ένα πυρέξ το σπανάκι αφού πρώτα το βουτυρώσω.
Από πάνω σκορπίζω τη φέτα.
Βάζω όλα τα υπόλοιπα υλικά σε ένα multi και τα κόβω και τα ενώνω . Κατόπιν τα ρίχνω επάνω από το σπανάκι και τη φέτα. Ψήνω για 45 λεπτά στους 180 βαθμούς.

Τετάρτη 8 Απριλίου 2009

PostHeaderIcon ΠΑΣΤΕΛΙ


Υλικά
½ κιλό μέλι
½ φλιτζάνι ζάχαρη
½ κιλό φιστίκι ανάλατο, καβουρδισμένο και καθαρισμένο
½ κιλό σουσάμι ψημένο

Εκτέλεση
Σε βαθύ τηγάνι ρίχνω το μέλι και τη ζάχαρη. Μόλις λιώσουν και ενωθούν, αρχίζοντας να βγάζουν φουσκάλες, ρίχνω το φιστίκι, το σουσάμι και ανακατεύω μέχρι να αρχίσουν όλα τα υλικά μου να μελώνουν και να δένουν. Παίρνω κομματάκια πολύ μικρά και τα ρίχνω σε ένα ποτήρι παγωμένο νερό. Αν η μάζα αυτή μείνει ενωμένη σημαίνει ότι το παστέλι μου έγινε. Απλώνω το μείγμα σε ένα ταψί με λαδόκολλα και το ισιώνω για να πάρει το πάχος που θέλω. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε όποιο ξηρό καρπό θέλουμε. Για τα παιδιά καλύτερα είναι το σκέτο. Οι αναλογίες των ξηρών καρπών που θα χρησιμοποιήσουμε είναι περίπου αυτές που αναφέρω στα υλικά.

Κυριακή 5 Απριλίου 2009

PostHeaderIcon ΤΗΓΑΝΙΤΑ ΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ της ΡΟΥΛΑΣ


Υλικά
3 αυγά
1 ποτήρι γάλα
Λίγο αλάτι, λίγη ζάχαρη
Τυρί για τη γέμιση
700 γρ. αλεύρι

Εκτέλεση
Ενώνω το υλικά και φτιάχνω μία πολύ απαλή ζύμη. Δεν πρέπει να βάλουμε πολύ αλεύρι και μας γίνει σφιχτή. Χωρίζω σε 6 μπαλάκια και ανοίγω 6 φύλλα. Κόβω το καθένα σε 4 κομμάτια (σταυρό), βάζω τυρί στο κέντρο και κλείνω σαν φάκελο. Τηγανίζω σε χαμηλή φωτιά για να πάρουν χρώμα χρυσαφί. Τη ζύμη μπορώ να τη διατηρήσω στην κατάψυξη και να χρησιμοποιήσω όσο θέλω κάθε φορά που τη χρειάζομαι.

Η συνταγή είναι της φίλης και κουμπάρας μου Ρούλας Αν. που είναι τέλεια μαγείρισσα.

PostHeaderIcon ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ


Μια συνταγή που την έφτιαχνε στο φούρνο του για 40 χρόνια ο πατέρας μου. Είναι πολύ νόστιμα και μοσχομυρίζουν βανίλια και πορτοκάλι.

Υλικά1 κιλό ζάχαρη
660 γρ. μαγειρικό λίπος
330 γρ. φρέσκο βούτυρο
15 γρ. σόδα
1 βανίλια
30 γρ. αμμωνία
10 αυγά
330 γρ. γάλα
2 πορτοκάλια χυμό και ξίσμα
Αλεύρι μαλακό

ΕκτέλεσηΕνώνω όλα τα υλικά μαζί και φτιάχνω μια ζύμη αρκετά μαλακή. Πλάθω σε ότι σχέδια θέλω και αλείφω με ένα αυγό την επιφάνειά τους, χτυπημένο με λίγο νερό. Ψήνω στους 200 βαθμούς για 12-15 λεπτά. Όχι περισσότερο γιατί μετά στεγνώνουν και γίνονται σκληρά ..ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ.

PostHeaderIcon ΣΟΚΟΛΑΤΑΚΙΑ ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ

Υλικά
3 μανταρίνια, το χυμό και τη φλούδα
¾ φλιτζανιού ζάχαρη
150 γρ. καρύδια ψιλοκομμένα
1 κουταλιά σούπας κακάο
3 κοφτές κουταλιές σούπας φρυγανιά τριμμένη
1 φλιτζάνι κονιάκ
Σοκολάτα κουβερτούρα

Εκτέλεση
Λιώνω στο μπλέντερ τις φλούδες από τα 3 μανταρίνια. Μαζί με το χυμό από αυτά, τη ζάχαρη, τα καρύδια, το κακάο και τη φρυγανιά τα βάζω σε μικρή κατσαρόλα πάνω στη φωτιά και ανακατεύω μέχρι να αρχίσουν να ενώνονται και να γίνονται μία μάζα. Παίρνω κομμάτια με το κουτάλι, αφού έχει κρυώσει ελαφρά το μείγμα μου και γεμίζω θήκες για παγάκια ή θήκες για σοκολατάκια, αν έχω. Τα βάζω στην κατάψυξη να παγώσουν καλά, λιώνω τη σοκολάτα σε μπεν μαρί και βγάζοντας τα σοκολατάκια από την παγοθήκη τα βουτάω στο κονιάκ και με μια οδοντογλυφίδα τα τρυπάω και τα καλύπτω με λιωμένη σοκολάτα. Τα αφήνω να στεγνώσουν πάνω σε σχάρα ή σε λαδόκολλα.
Related Posts with Thumbnails

Επικοινωνία

Google Translate

Google search this blog

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Προφίλ

Η φωτογραφία μου
Σέρρες - Βόλος, Greece

Bijoux...τιέρα

Bijoux...τιέρα
Απλά χειροποίητα κοσμήματα και διακοσμητικά από τη Λόπη και την Αποστολία!!!