Recent Posts

Καιρός Βόλος

Επισκέπτες


website counter code

Προβολές Σελίδας

Τα πάντα για τη μαστίχα...

Τα πάντα για τη μαστίχα...
To blog του Τάσου και της Γεωργίας για τη μαστίχα, τα προϊόντα της και όχι μόνο...

MediVET

MediVET
Η καλύτερη φροντίδα για τα ζώα σας
Κυριακή 4 Ιανουαρίου 2009

PostHeaderIcon ΦΡΟΥΤΟΣΑΛΑΤΑ


Ένας δροσερός τρόπος για να απολαύσουμε τα φρούτα μας το καλοκαίρι αλλά και κάθε βράδυ του χειμώνα είναι να τα ετοιμάσουμε από το πρωί κόβοντάς τα σε μικρά κομματάκια και τοποθετώντας τα σε ρηχό μπολ. Κατόπιν για να διατηρηθούν φρέσκα αλλά και για να πάρουν μια ξεχωριστή γεύση και άρωμα, ρίχνουμε χυμό, ή πορτοκαλάδα, ή σόδα. Τα φρούτα πρέπει να είναι αρκετά καλυμμένα με το χυμό ή το αναψυκτικό που θα ρίξουμε.

PostHeaderIcon ΓΛΥΚΟ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ ΝΕΡΑΤΖΙ


Παίρνουμε 1 σακούλα νεράντζια, τα πλένουμε και ξύνουμε, με τον ξύστη, κάθε ένα νεράντζι ξεχωριστά. Κόβουμε στα 4 το νεράντζι και ξεχωρίζουμε τη σάρκα από τη φλούδα. Παίρνουμε τη φλούδα, την τυλίγουμε ρολάκι και την περνάμε σε μια μακριά κλωστή για να μη μας ανοίξει. έτσι κάνουμε για όλα τα κομμάτια, φτιάχνοντας ένα μακρύ κολιέ.

Υλικά30 κομμάτια νεράντζι (φλούδα)
1 κιλό ζάχαρη
1 ποτήρι νερό
Το χυμό ενός λεμονιού
2 κουταλιές γλυκόζη

ΕκτέλεσηΑφού βάλουμε τα κομμάτια στην κλωστή, τα τοποθετούμε σε κατσαρόλα με νερό και τα βράζουμε 3 φορές, από 1 λεπτό, αλλάζοντας κάθε φορά το νερό. Βάζουμε τέλος στην κατσαρόλα όλα τα υλικά και τα κομμάτια και τα βράζουμε σε σιγανή φωτιά, μέχρι το σιρόπι μας να δέσει, δηλαδή μέχρι να αρχίσει να σφίγγει και να γίνεται όπως στο μέλι.
Μόλις κρυώσει το τοποθετούμε σε γυάλινα βάζα και το διατηρούμε σε δροσερό μέρος.
Related Posts with Thumbnails

Επικοινωνία

Google Translate

Google search this blog

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Προφίλ

Η φωτογραφία μου
Σέρρες - Βόλος, Greece

Bijoux...τιέρα

Bijoux...τιέρα
Απλά χειροποίητα κοσμήματα και διακοσμητικά από τη Λόπη και την Αποστολία!!!