Recent Posts

Καιρός Βόλος

Επισκέπτες


website counter code

Προβολές Σελίδας

Τα πάντα για τη μαστίχα...

Τα πάντα για τη μαστίχα...
To blog του Τάσου και της Γεωργίας για τη μαστίχα, τα προϊόντα της και όχι μόνο...

MediVET

MediVET
Η καλύτερη φροντίδα για τα ζώα σας
Πέμπτη 1 Ιανουαρίου 2009

PostHeaderIcon ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΡΟΛΟ ΓΕΜΙΣΤΟ στο ΦΟΥΡΝΟ


Υλικά
1 κοτόπουλο
Μπέικον
Κασέρι
Πιπεριά
Αλάτι- Πιπέρι
Πάπρικα
Ρίγανη

Εκτέλεση
Σε μία λαδόκολλα, στρώνουμε σε σειρά πρώτα την πέτσα από το κοτόπουλο, που έχουμε βγάλει προσεχτικά, ή σε κομμάτια αν δεν μπορούμε ολόκληρη, κατόπιν το ψαχνό μέρος του κοτόπουλο, σε στρώσεις, όχι πολύ παχιές. Το στήθος για παράδειγμα πρέπει να το ανοίξουμε. Ρίχνουμε τα μπαχαρικά μας και το αλατίζουμε. Στρώνουμε κασέρι, σαλάμι και πιπεριά σε λωρίδες. Με τη βοήθεια της λαδόκολλας τυλίγουμε το κοτόπουλο μία φορά, έτσι ώστε να κλείσουν οι άκρες και να δημιουργηθεί κύλινδρος. Αλατοπιπερώνουμε πάλι εξωτερικά. Μπορούμε να μη βγάλουμε τη λαδόκολλα και με τη βοήθειά της να το τυλίξουμε μία φορά και να το ψήσουμε. Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 1 ½ ώρα. Αφήνουμε να κρυώσει και κόβουμε σε κομμάτια. Εάν έχουμε, χρησιμοποιούμε δίχτυ. Είναι όμως πιο δύσκολο να περαστεί σε αυτό.

PostHeaderIcon ΣΑΛΑΤΑ του ΚΗΠΟΥΡΟΥ


Υλικά
Μαγιονέζα
Γιαούρτι
Καρώτα
Άσπρα ραπανάκια
Ταμπάσκο
Αλάτι
Λάδι
Ξύδι

Εκτέλεση
Τρίβουμε 3-4 καρώτα και 2 μεγάλα άσπρα ραπανάκια, στην ψιλή μεριά του τρίφτη και τοποθετούμε σε ένα μπώλ. Τα ραντίζουμε με μια κουταλιά ξύδι και τα αφήνουμε να σταθούν για 10 λεπτά. Κατόπιν ρίχνουμε 2-3 κουταλιές μαγιονέζα και 2 κουταλιές γιαούρτι, λίγο αλάτι και 3-4 σταγόνες ταμπάσκο. Ανακατεύουμε για να ενωθούν τα υλικά πολύ καλά. Το πόσο αραιό ή πηχτό θέλουμε να κάνουμε το μείγμα εξαρτάται από την ποσότητα της μαγιονέζας και του γιαουρτιού, ανάλογα με την προτίμησή μας.

PostHeaderIcon ΣΕΦΤΑΛΙΕΣ


Υλικά
1 κιλό χοιρινό κιμά
1 κρεμμύδι ξερό
1 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι δυόσμο ψιλοκομμένο
Αλάτι- πιπέρι – κανέλλα
2 φέτες ψωμί μουσκεμένο
1 αυγό
Μερικά κομμάτια σκέπη, χοιρινή

Εκτέλεση
Ενώνω όλα τα υλικά σε ένα μπόλ και τα ζυμώνω αρκετά έτσι ώστε να ενωθούν πολύ καλά. Στη συνέχεια πλάθω σουτζουκάκια και τα καλύπτω με τη σκέπη. Ψήνω σε σχάρα ή στο γκρίλ, σε σιγανή φωτιά, για να ψηθούν καλά εσωτερικά και να μην καεί η σκέπη.

PostHeaderIcon ΜΟΣΧΑΡΙ με ΔΑΜΑΣΚΗΝΑ


Υλικά
1 κιλό μοσχάρι
1 κουτί σάλτσα πουμαρό ντομάτα
Λίγη κανέλλα
Λίγο μοσχοκάρυδο
Δαμάσκηνα
½ ποτήρι κρασί

Εκτέλεση
Σε μια βαθιά κατσαρόλα ρίχνουμε λίγο λάδι και τσιγαρίζουμε τις φέτες μοσχαριού και από τις 2 πλευρές να πάρουν χρώμα. Κατόπιν σβήνουμε με λίγο κρασί και μόλις εξατμιστεί ρίχνουμε το χυμό ντομάτας, νερό και βράζουμε σιγά – σιγά το κρέας να μαλακώσει. Λίγο πριν το τέλος ρίχνουμε το αλάτι , το πιπέρι, λίγη κανέλλα, γιατί το άρωμά της είναι έντονο, το μοσχοκάρυδο και τα δαμάσκηνα. Αφήνουμε να βράσουν και να δέσει η σάλτσα. Ρίχνουμε και ½ κουταλάκι ζάχαρη.

PostHeaderIcon ΣΑΛΑΤΑ του ΧΕΙΜΩΝΑ


Υλικά
Μαρούλι
Λάχανο
Ρόκα
Ξύδι βαλσάμικο
Λάδι
Αλάτι
Πιπέρι
Λίγα καρύδια

Εκτέλεση
Βάζουμε σε όση ποσότητα θέλουμε τα λαχανικά μας, ψιλοκομμένα, στη σαλατιέρα μας. Κατόπιν ρίχνουμε το λάδι και το ξύδι και τέλος λίγα καρύδια από πάνω. Πριν τη δοκιμάσουμε ανακατεύουμε ελαφρά με την κουτάλα μας.

PostHeaderIcon ΡΟΛΟ ΚΙΜΑ ΓΕΜΙΣΤΟ

Υλικά
1 κιλό κιμά
1 κρεμμύδι
3 αυγά (1 ωμό και τα 2 βρασμένα σφιχτά)
3 φέτες ψωμί μουσκεμένες σε νερό
½ φλιτζάνι μαιντανό ψιλοκομμένο
1 κόκκινη και 1 πράσινη πιπεριά
4 φέτες κασέρι και 4 φέτες ζαμπόν

Εκτέλεση
Σε ένα μπόλ ζυμώνουμε τον κιμά με το αυγό, το ψωμί, το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, τον μαϊντανό, 1κουταλιά λάδι, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη. Κατόπιν παίρνουμε τον μισό κιμά και τον στρώνουμε πάνω σε λαδόχαρτο. Τον στρώνουμε σα φύλλο με πάχος τουλάχιστον 1 δάχτυλο. Κατόπιν στο κέντρο και σε ευθεία, στρώνουμε πρώτα το σαλάμι, στη συνέχεια το κασέρι, τις πιπεριές κομμένες σε λωρίδες και τοποθετούμε τέλος τα 2 βραστά αυγά, ολόκληρα, στο κέντρο. Κατόπιν προσεκτικά τοποθετούμε και τον υπόλοιπο κιμά, προσπαθώντας να σκεπάσουμε τα υλικά, από τις άκρες και από επάνω, δημιουργώντας ένα κύλινδρο. Το λαδόχαρτο θα μας βοηθήσει, καθώς σηκώνουμε τις άκρες, για να το κάνουμε πιο στρογγυλό. Τοποθετούμε μερικά κομμάτια βούτυρο και κλείνουμε το λαδόχαρτο. Σκεπάζουμε με το λαδόχαρτο και ψήνουμε σε κανονικό φούρνο για 1 ώρα, ρίχνοντας λίγο νερό στις άκρες του ταψιού, κατά τη διάρκεια του ψησίματος.
Εάν θέλουμε μπορούμε να βάλουμε κατευθείαν το ρολό σε ταψί και γύρω από αυτό να βάλουμε πατάτες να ψηθούν.
Κόβουμε σε κομμάτια μόλις κρυώσει λίγο για να μη διαλυθούν. Σερβίρεται και κρύο για μπουφέ.
Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2008

PostHeaderIcon Βασιλόπιτα

Χρόνια Πολλά και Ευτυχισμένο το 2010 !!!



Υλικά
4 φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι
2 ½ φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη
1 φλυτζάνι τσαγιού βούτυρο
1 φλιτζάνι τσαγιού γάλα
5 αυγά
1 πορτοκάλι (ο χυμός και το ξύσμα της φλούδας του)
1 κουτάλι του γλυκού σόδα
1 μπέικιν
Λίγα αμύγδαλα κοπανισμένα

Εκτέλεση
Χτυπάμε το βούτυρο, ρίχνουμε τα αυγά, τη ζάχαρη, το αλεύρι, το μπέικιν, το γάλα, το πορτοκάλι και τη σόδα. Τέλος τρίβουμε τα αμύγδαλα και τα ανακατεύουμε απαλά με το μείγμα. Κατόπιν βουτυρώνουμε ένα στρογγυλό ταψάκι, λίγο μεγαλύτερο από το μέγεθος μιας τούρτας. Σε κάποιο σημείο της άδειας φόρμας τοποθετούμε ένα νόμισμα, καλυμμένο με αλουμινόχαρτο. Ρίχνουμε μέσα το μείγμα που έχουμε ετοιμάσει και το ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 45 λεπτά. Μόλις ετοιμαστεί και αφού κρυώσει το αλείφουμε με μαρμελάδα, αραιωμένη με λίγο ποτό και μετά από λίγα λεπτά, πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και γράφουμε χρόνια πολλά με μερικά άσπρα αμύγδαλα.

PostHeaderIcon Μπακλαβάς


Υλικά

3 πιάτα καρύδι, μισό-μισό με αμύγδαλο
1 ½ πιάτο φρυγανιά
250 γραμμάρια ζάχαρη
1 κιλό καλαμποκέλαιο, μισό – μισό με βούτυρο
Κανέλα
Γαρύφαλλο
Μοσχοκάρυδο
1 ½ κιλό φύλλα

Σιρόπι


1750 γραμμάρια ζάχαρη
300 γραμμάρια γλυκόζη
3 κουταλιές μέλι
4 ποτήρια νερό

Εκτέλεση


Παίρνουμε τα καρύδια, τα αμύγδαλα και τα κόβουμε σε πολύ μικρά κομματάκια, με το μούλτι ή με το γουδί. Κατόπιν ενώνουμε σε ένα μπόλ όλα τα υλικά εκτός από το καλαμποκέλαιο και το βούτυρο. 

Παίρνουμε ένα μεγάλο, βαθύ ταψί κουζίνας και στρώνουμε 3 φύλλα από κάτω. Τα φύλλα πρέπει να έρχονται ίσα-ίσα στις άκρες του ταψιού. Κατόπιν αρχίζουμε να ρίχνουμε από 1 χούφτα από το μείγμα μας σε κάθε φύλλο που στρώνουμε, μέχρι να φτάσουμε στο τέλος, όπου στρώνουμε 5 φύλλα σκέτα, χωρίς να λαδώνουμε ή να βουτυρώνουμε τα φύλλα. Αν τα φύλλα μας περισσεύουν στις άκρες τα γυρίζουμε προς τα μέσα και τα τελευταία τα κόβουμε. Συνήθως στα μεγάλα ταψιά φούρνου, το φύλλο είναι ίσα –ίσα. 

Κατόπιν κόβουμε τα κομμάτια του μπακλαβά σε ότι σχήμα μας αρέσει και στο κάθε ένα, στο κέντρο, καρφώνουμε από ένα γαρύφαλλο. Καίμε το βούτυρο και το λάδι σε ένα σκεύος και περιχύνουμε με αυτό το μπακλαβά. Ψήνουμε το γλυκό, στους 160 βαθμούς, για τουλάχιστον 2 ½ ώρες. Πρέπει να σιγοψηθεί για να ψηθεί καλά και εσωτερικά. Όταν το γλυκό ψηθεί, το αφήνουμε να κρυώσει τελείως και ετοιμάζουμε το σιρόπι. 

Το σιρόπι πρέπει να βράσει για 15 λεπτά για να δέσει αρκετά. Στη συνέχεια όπως είναι ζεστό το ρίχνουμε σιγά- σιγά πάνω από τον κρύο μπακλαβά. Αφήνουμε τουλάχιστον μισή μέρα το γλυκό να σταθεί μέχρι να κόψουμε κομμάτια από το ταψί.
Κυριακή 28 Δεκεμβρίου 2008

PostHeaderIcon ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΟ ΚΕΙΚ


Ένα κέικ που μπορείτε να σερβίρετε όλες τις ημέρες των εορτών. Μπορείτε ακόμα να το φτιάξετε αντί για βασιλόπιτα...............
Υλικά
1 φλιτζάνι διάφορα γλυκά κουταλιού ψιλοκομμένα
1 ¼ φλιτζανιού καστανή ζάχαρη
1 ποτήρι βιτάμ
3 φλιτζάνια αλεύρι
1 φλιτζάνι αμύγδαλα και καρύδια ψιλοκομμένα
½ φλιτζάνι σταφίδες διάφορες
½ φλιτζάνι του καφέ κονιάκ
1 κουτάλι του γλυκού κανέλλα και γαρύφαλλο τριμμένο
½ ποτήρι γάλα
5 αυγά

Εκτέλεση
Χτυπώ στο μίξερ το βιτάμ με τη ζάχαρη και προσθέτω ένα - ένα τους κρόκους των αυγών. Κατόπιν προσθέτω ένα- ένα όλα τα υλικά και στο τέλος τα ασπράδια των αυγών που έχω κάνει μαρέγκα σε ξεχωριστό μπώλ. Ψήνω για 45 λεπτά στους 200 βαθμούς. Κατόπιν παίρνω γλυκό κουταλιού βανίλια και το λιώνω σε μπεν μαρί, μαζί με λίγο γάλα νουνού. Το ρίχνω πάνω από το κρύο κέικ, σιγά - σιγά, αφού έχει αρχίσει να γίνεται χλιαρό. Στολίζω με χριστουγεννιάτικα στολίδια. Το γλάσο αυτό μπορώ να το βάλω πάνω από ένα απλό κέικ ή ένα κέικ με τρούφα και κομματάκια πορτοκαλιού μέσα και εύκολα και απλά να το κάνω γιορτινό.
Related Posts with Thumbnails

Επικοινωνία

Google Translate

Google search this blog

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Προφίλ

Η φωτογραφία μου
Σέρρες - Βόλος, Greece

Bijoux...τιέρα

Bijoux...τιέρα
Απλά χειροποίητα κοσμήματα και διακοσμητικά από τη Λόπη και την Αποστολία!!!