Recent Posts

Καιρός Βόλος

Επισκέπτες


website counter code

Προβολές Σελίδας

Τα πάντα για τη μαστίχα...

Τα πάντα για τη μαστίχα...
To blog του Τάσου και της Γεωργίας για τη μαστίχα, τα προϊόντα της και όχι μόνο...

MediVET

MediVET
Η καλύτερη φροντίδα για τα ζώα σας
Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2008

PostHeaderIcon ΛΑΧΜΑΤΖΟΥ


Μία ακόμα συνταγή από τη φίλη μας τη Δήμητρα Γκ. από την Κύπρο. Πολύ "καυτή"
Υλικά
Ζύμη
Αλεύρι 200 γρ.
Νερό
Αλάτι
Λίγο λάδι (2-3 κουταλιές)
1 αυγό
1 κουταλιά ξύδι
Γέμιση
700 γρ. ανάμεικτο κιμά (χοιρινό – μοσχαρίσιο)
1 φλυτζάνι μαϊντανό και δυόσμο ψιλοκομμένο
1 ξερό κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη
1 καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη
Τσίλι
1 κουτάκι ντοματάκια
Αλάτι – Πιπέρι

Εκτέλεση
Ζύμη
Ενώνω τα υλικά της ζύμης και φτιάχνω μια ζύμη την οποία αφήνω να ξεκουραστεί για λίγο σε δροσερό μέρος. Κατόπιν κάνω μπαλίτσες και ανοίγω στρογγυλές πιτούλες, σε ότι μέγεθος μου αρέσει. Τις στρώνω σε ταψί, φτιάχνω τη γέμιση και τη μοιράζω πάνω στις πίτες. Κατόπιν τις βάζω στο φούρνο να ψηθούν στους 170 βαθμούς για 15΄περίπου. Οι πίτες πρέπει να έχουν μέτριο πάχος.
Γέμιση
Ρίχνω λάδι σε ένα τηγάνι και τσιγαρίζω το κρεμμύδι, στη συνέχεια προσθέτω τον μαϊντανό, το δυόσμο, την πιπεριά, ρίχνω τον κιμά και αφήνω να τσιγαριστεί μαζί με τα υπόλοιπα υλικά. Στη συνέχεια προσθέτω την ντομάτα, λίγη ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι. Μόλις αρχίζουν να τελειώνουν τα υγρά της ντομάτας κατεβάζω από τη φωτιά γιατί δε θέλω ο κιμάς να είναι τελείως στεγνός, όχι όμως και να έχει νερό, απλώς να είναι ζουμερός.

PostHeaderIcon ΡΑΒΙΟΛΕΣ

Από την Κύπρο και τη φίλη μας τη Δήμητρα η συνταγή με τις ραβιόλες.
Υλικά
Ζύμη
200 γρ. αλεύρι
1 αυγό
Λίγο λάδι
Νερό
Λίγο αλάτι
Γέμιση
Χαλούμι στεγνό τριμμένο ή όποιο τυρί έχουμε που να είναι σκληρό και να μη λειώνει
2 αυγά

Εκτέλεση
Ενώνω σε μικρές ποσότητες τα υλικά και κάνω μία ζύμη μαλακή. Την αφήνω λίγο να ξεκουραστεί και ανοίγω σε μεγάλο φύλλο. Κόβω με κουπ – πατ ή με μικρό ποτήρι κυκλικά ή τετράγωνα κομματάκια, βάζω από μια κουταλιά γέμιση και κατόπιν σκεπάζω με το υπόλοιπο από το φύλλο ή από τα κομματάκια που έχω κόψει. Στη συνέχεια προσθέτω σε μια κατσαρόλα νερό λίγο αλάτι, αν θέλω προσθέτω 1 κύβο κοτόπουλου για περισσότερη νοστιμιά και μόλις αρχίσει να βράζει, ρίχνω μία μία τις ραβιόλες. Τα ζυμαρικά αυτά δε θέλουν πάνω από 2΄βράσιμο γιατί είναι φρέσκα.
Η γέμιση πρέπει να είναι σφιχτή και όχι νερουλή. Ανάλογα με την ποσότητα του τυριού βάζουμε και τα αυγά τα οποία τα ανακατεύουμε με το τριμμένο τυρί.
Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2008

PostHeaderIcon ΛΟΠΗ Η ΝΕΩΤΕΡΗ

Η μικρή Αποστολία εκπαιδεύεται στην κουζίνα της.
Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2008

PostHeaderIcon ΧΟΙΡΙΝΟ ΤΗΓΑΝΙΑ με ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ και ΧΑΛΟΥΜΙ


Υλικά
1 κιλό χοιρινό σε μικρούς κύβους
1 ποτήρι κρασιού λευκό κρασί
Λίγο τυρί χαλούμι σε κύβους
Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
½ πιάτο μανιτάρια κομμένα σε φέτες
Λίγο λάδι

Εκτέλεση
Ρίχνω στο τηγάνι το λάδι και τα κομματάκια του κρέατος και ανακατεύω μέχρι να αρχίσουν να ροδίζουν.
Κατόπιν σβήνω ρίχνοντας το κρασί και περιμένω μέχρι να αρχίσει να εξατμίζεται. Βάζω τα μανιτάρια και ανακατεύω σταδιακά. Μόλις εξατμιστεί το κρασί αλατοπιπερώνω και ρίχνω τη ρίγανη.
Ανακατεύω μέχρι να μελώσουν όλα και ρίχνω το χαλούμι. Σκεπάζω για λίγα λεπτά με σβησμένο το μάτι της κουζίνας.

Related Posts with Thumbnails

Επικοινωνία

Google Translate

Google search this blog

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Προφίλ

Η φωτογραφία μου
Σέρρες - Βόλος, Greece

Bijoux...τιέρα

Bijoux...τιέρα
Απλά χειροποίητα κοσμήματα και διακοσμητικά από τη Λόπη και την Αποστολία!!!