Recent Posts

Καιρός Βόλος

Επισκέπτες


website counter code

Προβολές Σελίδας

Τα πάντα για τη μαστίχα...

Τα πάντα για τη μαστίχα...
To blog του Τάσου και της Γεωργίας για τη μαστίχα, τα προϊόντα της και όχι μόνο...

MediVET

MediVET
Η καλύτερη φροντίδα για τα ζώα σας
Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2008

PostHeaderIcon ΓΑΛΛΙΚΟ ΤΟΣΤ


Ένα εύκολο τόστ αλλά καθόλου πρόχειρο. Μια διαφορετική γεύση για πρωινό ή απογευματινό.

Υλικά
Ψωμί του τόστ
Βούτυρο
Κασέρι σε φέτες
2 αυγά χτυπημένα

Εκτέλεση
Αλείφουμε τις φέτες του τόστ με ελάχιστο βούτυρο. Ανά δύο βάζουμε ενδιάμεσα, 1 φέτα κασέρι (σάντουιτς). Βουτάμε ολόκληρο το σάντουιτς μέσα στα χτυπημένα αυγά. Το γυρίζουμε και από τις 2 πλευρές και το βάζουμε να τηγανιστεί σε τηγάνι με λάδι που έχουμε πρώτα ζεστάνει. Αφήνουμε μέχρι να πάρουν χρώμα χρυσαφί και από τις 2 πλευρές.

PostHeaderIcon ΦΑΣΟΛΑΔΑ


Για τον Τάκη από τα Καμίνια που του αρέσει....

Υλικά
2 φλυτζάνια φασόλια
1 κουτί ντοματάκια ψιλοκομμένα
½ φλυτζάνι pummaro για κοκκινιστά (αν δεν έχουμε βάζουμε μέσα στη ντομάτα μας λίγη κανέλλα και λίγο μοσχοκάρυδο)
1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε κυβάκια
1 πιάτο φύλλα σέλινου σε κομματάκια, μαζί με τα κοτσάνια
2 μέτρια καρότα κομμένα σε φέτες
1 ποτήρι λάδι
Αλάτι – πιπέρι
½ κουταλάκι ζάχαρη

Εκτέλεση
Βάζω το φασόλια στην κατσαρόλα με νερό να βράσουν. Μόλις αρχίσουν να βράζουν, μετά από 5 λεπτά, αδειάζω το νερό και βάζω καινούργιο. Βάζω όλα τα υλικά μου μέσα, εκτός από το λάδι που θα το βάλω στο τέλος, και αφήνω να βράσουν σε σιγανή φωτιά, μέχρι να μαλακώσουν τα φασόλια.
Επειδή τα φασόλια μου αρέσουν με πηχτή σάλτσα και όχι σούπα, τα τοποθετώ σε ταψάκι, αλατοπιπερώνω και τα ψήνω στο φούρνο για 1 εικοσάλεπτο μέχρι να μελώσουν.
Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2008

PostHeaderIcon ΝΤΟΝΑΤΣ με ΣΟΚΟΛΑΤΑ στο ΦΟΥΡΝΟ


Υλικά για τα ντόνατς
2 φλιτζάνια αλεύρι
2 κουταλιές μπέικιν
½ κουταλάκι αλάτι
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 φλιτζάνι γάλα
1 κουταλάκι βανίλια
1 κουταλιά βιτάμ
2 αυγά

Εκτέλεση
Ενώνω όλα τα υλικά μαζί και φτιάχνω ένα χυλό.Βουτυρώνω φόρμες για ντόνατς και ψήνω στους 200 βαθμούς για 10 λεπτά μόνο. Αφήνω να κρυώσουν.

Υλικά για το γλάσο
1 σοκολάτα κουβερτούρα
4 κουταλιές ζάχαρη άχνη
2 κουταλιές λάδι
4 κουταλιές γάλα

Εκτέλεση
Βάζω όλα τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι και ζεσταίνω ελαφρά μέχρι να λιώσουν και να ενωθούν.Κατόπιν βουτάω το ντόνατς μέσα στη σοκολάτα και στολίζω με τρούφα ή καρύδια ή ότι άλλο θέλω.

PostHeaderIcon ΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ ΧΩΡΙΑΤΙΚΑ


Υλικά1 φλυτζάνι του τσαγιού λάδι
1 φλυτζάνι του τσαγιού γάλα χλιαρό
3 κουταλιές σούπας γιαούρτι
1 φακελάκι μαγιά ξερή
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν
Aλεύρι
ΕκτέλεσηΒάζω όλα τα υλικά μαζί και φτιάχνω μια ζύμη μαλακή και ελαστική. Κόβω μικρά μπαλάκια και με το χέρι, ανοίγω , γεμίζω με σκέτο τυράκι φέτα και σκεπάζω πιέζοντας ελαφρά τις άκρες να ενωθούν. Αλείφω την επιφάνεια με αυγό και ψήνω στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.
Related Posts with Thumbnails

Επικοινωνία

Google Translate

Google search this blog

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Προφίλ

Η φωτογραφία μου
Σέρρες - Βόλος, Greece

Bijoux...τιέρα

Bijoux...τιέρα
Απλά χειροποίητα κοσμήματα και διακοσμητικά από τη Λόπη και την Αποστολία!!!