Recent Posts

Καιρός Βόλος

Επισκέπτες


website counter code

Προβολές Σελίδας

Τα πάντα για τη μαστίχα...

Τα πάντα για τη μαστίχα...
To blog του Τάσου και της Γεωργίας για τη μαστίχα, τα προϊόντα της και όχι μόνο...

MediVET

MediVET
Η καλύτερη φροντίδα για τα ζώα σας
Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2008

PostHeaderIcon ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΓΕΜΙΣΤΟ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

Υλικά


1 κοτόπουλο

1κουτάκι ζαμπόν zwan κομμένο σε κύβους
1 φλιτζανάκια του καφέ ρύζι
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
τα συκωτάκια από το κοτόπουλο ψιλοκομμένα


Εκτέλεση

Σοτάρω στο τηγάνι το κρεμμύδι και κατόπιν το συκώτι, το ζαμπόν και τέλος το ρύζι. Ρίχνω αλάτι και πιπέρι. Προσθέτω ένα φλιτζανάκι νερό και αφήνω σε χαμηλή φωτιά να βράσουν μέχρι να τελειώσουν όλα τα υγρά του μείγματος.

Κατόπιν γεμίζω με αυτό το κοτόπουλο. Το αλατοπιπερώνω, το αλείφω με μουστάρδα, λεμόνι και το πασπαλίζω με κεφαλοτύρι. Ψήνω στο φούρνο κανονικά στους 200 βαθμούς για περίπου 1 ½ ώρα.
Μόλις ψηθεί το κοτόπουλο βγάζω τη γέμιση σε μπώλ και τη σερβίρω μαζί με τα κομμάτια του κοτόπουλου.

PostHeaderIcon ΤΥΡΟΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ με ΠΑΠΡΙΚΑ

Υλικά
1 κούπα τσαγιού τριμμένα τυριά, η μισή να είναι κεφαλοτύρι.
1 κουταλάκι του γλυκού σόδα φαγητού
6 κουταλιές μαργαρίνη
½ μπέικιν φακελάκι
1 κουταλιά κοφτή πάπρικα
1 κουταλιά κοφτή αλάτι
1 κουταλιά κοφτή ζάχαρη
2 ½ κούπες τσαγιού αλεύρι φαρίνα
1 κούπα τσαγιού κρέμα γάλακτος, αν θέλω light
½ κούπα τσαγιού γιαούρτι
Εκτέλεση

Πλάθω μια ζύμη ελαστική και με κουπ-πατ κόβω μπισκοτάκια σε ότι σχέδια θέλω.
Το πάχος της ζύμης να είναι μέχρι ένα δάχτυλο γιατί φουσκώνουν αρκετά.
Χωρίς να τα αλείψω με τίποτα τα ψήνω στους 180 βαθμούς για περίπου 30 λεπτά της ώρας.
Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2008

PostHeaderIcon Κρέπες

Υλικά
4 αυγά
2 ποτήρια γάλα
Αλεύρι

Εκτέλεση
Σε 1 μπώλ χτυπώ με το μίξερ τα αυγά, το γάλα και προσθέτω σιγά σιγά το αλεύρι, τόσο ώστε να γίνει ένας χυλός ρευστός αλλά όχι νερουλός (σαν κρέμα). Ρίχνω μέσα λίγο αλάτι και μία κουταλιά ελαιόλαδο. Το βάζω στο ψυγείο να ξεκουραστεί για 10΄. Ζεσταίνω ένα αντικολλητικό τηγάνι και ρίχνω ελάχιστο βούτυρο. Κατόπν ρίχνω μέσα μία κουτάλα, όχι γεμάτη, και κουνάω το τηγάνι κυκλικά, έτσι ώστε να σχηματιστεί μία κρέπα. Μόλις αρχίζουν οι άκρες της κρέπας να ξεκολλάνε από την περιφέρεια του τηγανιού, γυρίζω με μία σπάτουλα την κρέπα να ψηθεί και από την άλλη μεριά. Μην ξεχνάμε ότι η φωτιά μας θα πρέπει να είναι στην αρχή δυνατή και στη συνέχεια μέτρια αλλιώς θα καίγονται αμέσως. Γεμίζω με ότι μου αρέσει, με μερέντα, μπισκότα και καρύδια ή αλμυρή με τριμμένα κασέρια και κρεμμύδι, πιπεριά, ντομάτα, τσιγαρισμένα.
Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2008

PostHeaderIcon ΣΟΥΦΛΕ ΚΟΛΟΚΥΘΙΟΥ


Υλικά
5 αυγά
250 γραμμάρια αλεύρι
1 φλυτζάνι γιαούρτι στραγγιστό,
1μπέικιν
½ φλυτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
1 φλυτζάνι τσαγιού ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι φρέσκο
3 κολοκύθια μέτρια τριμμένα
1 φλυτζάνι τσαγιού τυρί φέτα
1φλυτζάνι τσαγιού κασέρι


Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπώλ ενώνω όλα τα υλικά μου και τα ανακατεύω καλά . Κατόπιν βουτυρώνω και αλευρώνω ένα πυρέξ ή ταψάκι και στρώνω το μίγμα μου μέσα σε αυτό. Το βάζω να ψηθεί σε μέτριο φούρνο 170 βαθμών περίπου .Το αφήνω μέχρι να πάρει χρυσαφή χρώμα από πάνω.

Related Posts with Thumbnails

Επικοινωνία

Google Translate

Google search this blog

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Προφίλ

Η φωτογραφία μου
Σέρρες - Βόλος, Greece

Bijoux...τιέρα

Bijoux...τιέρα
Απλά χειροποίητα κοσμήματα και διακοσμητικά από τη Λόπη και την Αποστολία!!!