Recent Posts

Καιρός Βόλος

Επισκέπτες


website counter code

Προβολές Σελίδας

Τα πάντα για τη μαστίχα...

Τα πάντα για τη μαστίχα...
To blog του Τάσου και της Γεωργίας για τη μαστίχα, τα προϊόντα της και όχι μόνο...

MediVET

MediVET
Η καλύτερη φροντίδα για τα ζώα σας
Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου 2008

PostHeaderIcon ΣΚΟΥΜΠΡΙ Πλακί



Μία από τις καλές ψαριές του καλοκαιριού στο Στρυμονικό κόλπο

PostHeaderIcon ΚΟΛΟΚΥΘΟΚΕΦΤΕΔΕΣ

Υλικά
4 κολοκυθάκια τριμμένα και στραγγισμένα
Κρεμμυδάκι – άνιθο ψιλοκομμένο
1 αυγό
1 φλυτζάνι τσαγιού κεφαλογραβιέρα τριμμένη
1 φλυτζάνι τσαγιού φέτα
½ κουταλάκι μπέικιν – αν έχουμε
4-5 κουταλιές αλεύρι
Πιπέρι

Εκτέλεση
Τα υλικά μπορούμε να τα αλλάξουμε ανάλογα με το τι έχουμε και με το τι μας αρέσει ή όχι. Βάζουμε όλα τα υλικά σε 1 μπώλ και ανακατεύουμε να γίνει ένα όχι ρευστό μείγμα. Με 1 κουτάλι παίρνουμε κουταλιές και τηγανίζουμε σε τηγάνι με 1 δάχτυλο λάδι. Μόλις αρχίσουν να ροδίζουν, γυρίζουμε και από την άλλη πλευρά. Η φωτιά μας πρέπει να είναι μέτρια για να ψηθούν και εσωτερικά.

PostHeaderIcon ΝΤΟΛΜΑΔΕΣ με Μαύρο Λάχανο


PostHeaderIcon ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ



Yλικά
10 αυγά
10 κουταλιές τριμμένη φρυγανιά
10 κουταλιές καρύδι ψιλοκομμένο
1 μπέικιν
10 κουταλιές ζάχαρη
1 φλυτζανάκι του καφέ κονιάκ
Λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο
Ξίσμα από ένα λεμόνι

Εκτέλεση
Χωρίζω τα αυγά σε κρόκους και ασπράδια.
Χτυπάω τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα.
Χτυπάω σε διαφορετικό μπόλ τους κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι να πάρουν άσπρο χρώμα.
Κατόπιν ρίχνω σιγά-σιγά το κονιάκ.
Συνεχίζω ρίχνοντας όλα τα στερεά .
Αφού έχω τελειώσει με όλα τα υλικά μου ρίχνω και ενώνω σιγά-σιγά με το μίγμα και τη μαρέγκα .
Βουτυρώνω και περνάω με φρυγανιά ένα ταψάκι 40*20 και ρίχνω το μίγμα μέσα.
Βάζω να ψηθεί στους 180 βαθμούς για 35 λεπτά της ώρας.
ΣΙΡΟΠΙ
2 ½ ποτήρια νερό
800 γραμμάρια ζάχαρη
Χυμό 1 λεμονιού
1 βανίλια
Βράζω το σιρόπι για 7 λεπτά και το αφήνω να γίνει χλιαρό.
Μόλις ψηθεί το γλυκό το βγάζω από το φούρνο και το περιχύνω με το χλιαρό σιρόπι.
Αφήνω μερικές ώρες να κρυώσει καλά και να τραβήξει όλο το σιρόπι του.

PostHeaderIcon ΤΗΓΑΝΟΚΟΥΛΟΥΡΕΣ



Νοστιμότατες και πολύ εύκολες στην παρασκευή τους.
Μία παραδοσιακή συνταγή της θείας Βαγιούλας από την Ιστιαία Ευβοίας
Υλικά

1 ποτήρι νερού χλιαρό νερό
1 φλυτζανάκι του καφέ λάδι
¼ κουταλάκι του καφέ αλάτι
¼ κουταλάκι του καφέ ζάχαρη
1 κύβο μαγιά ή 1 φακελάκι ξερή
6-7 ποτηράκια του κρασιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Εκτέλεση

Ενώνω όλα τα υλικά μου και κάνω μια ζύμη μαλακή.Την αφήνω να ξεκουραστεί για 30 λεπτά της ώρας.
Τη χωρίζω σε μικρές μπάλες μεγαλύτερες από ένα καρύδι.
Τις ανοίγω με το χέρι μου και βάζω μέσα μια κουταλιά τυρί φέτα τριμμένο.
Τις κλείνω όπως θέλω για να μην βγει το τυρί και κατόπιν τις πατάω με την παλάμη μου για να τις ανοίξω σε φύλλο όχι όμως λεπτό.
Βάζω στο τηγάνι λάδι, 1 δάκτυλο περίπου και τηγανίζω μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα και από τις δύο πλευρές.
Related Posts with Thumbnails

Επικοινωνία

Google Translate

Google search this blog

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Προφίλ

Η φωτογραφία μου
Σέρρες - Βόλος, Greece

Bijoux...τιέρα

Bijoux...τιέρα
Απλά χειροποίητα κοσμήματα και διακοσμητικά από τη Λόπη και την Αποστολία!!!