Recent Posts

Καιρός Βόλος

Επισκέπτες


website counter code

Προβολές Σελίδας

Τα πάντα για τη μαστίχα...

Τα πάντα για τη μαστίχα...
To blog του Τάσου και της Γεωργίας για τη μαστίχα, τα προϊόντα της και όχι μόνο...

MediVET

MediVET
Η καλύτερη φροντίδα για τα ζώα σας
Παρασκευή 30 Μαΐου 2008

PostHeaderIcon ΛΑΖΑΝΙΑ στο ΦΟΥΡΝΟ


Ένα φαγητό που αρέσει πολύ στην οικογένειά μου είναι τα λαζάνια.
Τα μαγειρεύω συνήθως με κιμά αλλά τις μέρες της νηστείας συνηθίζω να τα φτιάχνω και με λαχανικά και γίνονται καταπληκτικά.

ΥΛΙΚΑ
1 πακέτο λαζάνια
1 κιλό κιμά
2 κρεμμύδια
½ κούπα μαιντανό
3 κουτάκια ντοματάκια ψιλοκομμένα
Αλάτι
Πιπέρι
Ρίγανη
Ζάχαρη
1 κουτί μπεσαμέλ γιώτης
1 ½ μπουκάλι γάλα φρέσκο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αρχικά χτυπώ τη μπεσαμέλ με το γάλα και φτιάχνω μια ρευστή και όχι πολύ σφιχτή κρέμα. Κατόπιν ετοιμάζω τον κιμά. Ψιλοκόβω το κρεμμύδι και το μαϊντανό και τα τσιγαρίζω στο τηγάνι με λίγο λάδι. Ρίχνω κατόπιν και τσιγαρίζω και τον κιμά. Μόλις αυτά είναι έτοιμα ρίχνω και τα ντοματάκια, αλάτι, πιπέρι, λίγη ζάχαρη και λίγο νεράκι για να βράσει ο κιμάς.
Το αφήνω και αυτό στην άκρη και ρίχνω σε ένα άλλο τηγάνι λίγο λάδι, τα ντοματάκια,
λίγο αλάτι πιπέρι ζάχαρη και τα αφήνω να φράσουν για λίγο.
Αφού λοιπόν έχω έτοιμες τις 3 σάλτσες μου αρχίζω να στρώνω τα λαζάνια.
Σε ένα παραλληλόγραμμο ταψί ρίχνω μια κουτάλα της σούπας μπεσαμέλ και την απλώνω παντού. Ρίχνω και 2-3 κουταλιές σάλτσα ντομάτα. Κατόπιν στρώνω τα λαζάνια το ένα δίπλα στο άλλο. Ρίχνω αρκετές κουταλιές κιμά για να σκεπάσω τα λαζάνια αλλά όχι αρκετή ποσότητα. Ρίχνω και καναδυό κουταλιές μπεσαμέλ. Συνεχίζω με στρώση λαζάνια - Στρώση με σάλτσα ντομάτα - Λαζάνια,κιμάς, μπεσαμέλ, λαζάνια και τελικά σκεπάζω με την υπόλοιπη μπεσαμέλ.
Ψήνω στους 220 βαθμούς μέχρι να ροδίσει η μπεσαμέλ.
Για τα νηστίσιμα λαζάνια βάζω στρώσεις με τηγανιτές μελιτζάνες, τριμμένα κολοκυθάκια και σάλτσα ντομάτα. Και αντί για μπεσαμέλ βάζω πατάτα πουρέ.

PostHeaderIcon ΜΙΚΡΑ ΧΟΙΡΙΝΑ ΡΟΛΑ




Τα ρολά αυτά είναι μοναδικά, γιατί μπορείς να τα φτιάξεις για μπουφέ για κύριο πιάτο, για μπύρα ή ούζο .
Επίσης μπορούν να ψηθούν στο φούρνο στα κάρβουνα αλλά και σε εστία-πλάκα ψησίματος.
Μπορούν επίσης να γίνουν μικρά αλλά και μεγάλα ρολά.

Υλικά
Χοιρινά φιλέτα για σνίτσελ
Τυρί φέτα
Ντομάτα σε ροδέλες
Πιπεριές μικρές τουρσί
Αλάτι- πιπέρι

Εκτέλεση
Απλώνουμε τα φιλέτα και τα αλατοπιπερώνουμε και από τις δύο πλευρές.
Κατόπιν βάζουμε στη μέση του μια φέτα ντομάτα, τυρί και πιπεριά.
Ανάλογα με το τι θέλουμε, μπορούμε να βάλουμε και κανονική πιπεριά εάν η πικάντικη δε μας αρέσει.
Τυλίγουμε και στερεώνουμε με δύο οδοντογλυφίδες. Ρίχνουμε λίγο λάδι - 1 φλυτζανάκι νερό. Κατόπιν τα ψήνουμε σε μέτριο φούρνο μέχρι να ροδίσουν. Κόβουμε τα ρολά σε φέτες και καλή μας όρεξη.

PostHeaderIcon ΣΝΙΤΣΕΛ


Προσεχώς
Δευτέρα 26 Μαΐου 2008

PostHeaderIcon ΣΑΛΑΤΑ του ΠΑΘΟΥΣ

Το όνομα της το πήρε από το έντονο κόκκινο χρώμα που κυριαρχεί. Είναι μια σαλάτα κατάλληλη για ένα μπουφέ , αλλά και για το καθημερινό μας τραπέζι.
Συνοδεύει τέλεια κρέας αλλά επειδή έχει τη μαγιονέζα είναι τέλειο συνοδευτικό και για ψάρι.

Υλικά
Τα υλικά μας είναι για μια μεγάλη σαλατιέρα.
4 παντζάρια τριμμένα στο χοντρό μέρος του τρίφτη
1 κούπα τριμμένα καρότα
1 κούπα μαρούλι ψιλοκομμένο
1 κούπα λάχανο ψιλοκομμένο
3 πράσινα σκληρά μήλα τριμμένα στο τρίφτη
4-5 ραπανάκια κομμένα σε φέτες
1 βαζάκι μαγιονέζα
1 κεσεδάκι γιαούρτι
3-4 κουταλιές ξίδι
3κουταλιές λάδι

Εκτέλεση
Τρίβουμε τα παντζάρια και τα περιχύνουμε με το ξίδι. Τα αφήνουμε για 3-4 ώρες να ψηθούν από το ξίδι και να μαλακώσουν .
Κατόπιν τα στραγγίζουμε καλά και τα βάζουμε στη σαλατιέρα μας.
Προσθέτουμε όλα τα άλλα υλικά μας εκτός της μαγιονέζας και του γιαουρτιού.
Τα ανακατεύουμε καλά και κατόπιν τα σκεπάζουμε με το μίγμα του γιαουρτιού και της μαγιονέζας.
Related Posts with Thumbnails

Επικοινωνία

Google Translate

Google search this blog

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Προφίλ

Η φωτογραφία μου
Σέρρες - Βόλος, Greece

Bijoux...τιέρα

Bijoux...τιέρα
Απλά χειροποίητα κοσμήματα και διακοσμητικά από τη Λόπη και την Αποστολία!!!