Recent Posts

Καιρός Βόλος

Επισκέπτες


website counter code

Προβολές Σελίδας

Τα πάντα για τη μαστίχα...

Τα πάντα για τη μαστίχα...
To blog του Τάσου και της Γεωργίας για τη μαστίχα, τα προϊόντα της και όχι μόνο...

MediVET

MediVET
Η καλύτερη φροντίδα για τα ζώα σας
Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2008

PostHeaderIcon ΠΙΠΕΡΟΠΙΤΑ



Υλικά ζύμης3 κρασοπότηρα νερό χλιαρό
2 κρασοπότηρα σπορέλαιο
2 κουταλιές ξίδι
αλάτι
αλεύρι
3-4 κουταλιές σούπας κόρν φλάουρ

ΕκτέλεσηΒάζω το νερό, το λάδι , το ξίδι και το αλάτι σε ένα μπώλ και ρίχνω λίγο-λίγο το αλεύρι μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια μας.
Κατόπιν την αφήνω να ξεκουραστεί για λίγο και στη συνέχεια τη χωρίζω σε δύο κομμάτια.
Ανοίγω το ένα σε φύλλο αλλά όχι απαραίτητα πολύ λεπτό. Κατόπιν το χαράζω ακτινωτά χωρίς όμως να φτάσω μέχρι τη μέση, το κέντρο δηλαδή.
Κατόπιν παίρνω κάθε μία από τις ακτίνες και σκεπάζω το κέντρο μέχρι να κλείσουν όλες οι ακτίνες και να γίνει ένα στρογγυλό πακέτο.
Κάθε φορά όμως που φέρνουμε ένα κομμάτι στο κέντρο πασπαλίζουμε ελαφρά με το κόρν –φλάουρ .
Ανοίγω στη συνέχεια το πακέτο αυτό σε ένα φύλλο και το τοποθετώ σε ταψί της κουζίνας. Βάζω τη γέμιση και καλύπτω με το άλλο φύλλο, που έχω ανοίξει με τον ίδιο τρόπο.
Κόβω την πίτα και τοποθετώ πάνω κομματάκια από ένα βιτάμ.
Ψήνω στους 180-200 βαθμούς για 1 ώρα περίπου.

Υλικά για τη γέμιση5-6 πράσινες πιπεριές
4-5 κόκκινες πιπεριές
1 κουτί μανιτάρια

1 ξερό κρεμμύδι
Εκτέλεση
Σε τηγάνι με 1 κουταλιά λάδι σοτάρω τις πιπεριές, τα μανιτάρια και το κρεμμύδι κομμένα σε κομματάκια. Μόλις μαραθούν ελαφρά είναι έτοιμα.
Related Posts with Thumbnails

Επικοινωνία

Google Translate

Google search this blog

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Προφίλ

Η φωτογραφία μου
Σέρρες - Βόλος, Greece

Bijoux...τιέρα

Bijoux...τιέρα
Απλά χειροποίητα κοσμήματα και διακοσμητικά από τη Λόπη και την Αποστολία!!!